Nagyon csalódott Hosszú Katinka édesapja, nem erre az eredményre számított

Az úszónő sem tudja, mi történhetett a medencében.

2021. július 26., 09:56

Szerző:

Hosszú Katinka évek óta egyeduralkodó volt 400 méteres vegyes úszásban, ám a tokiói olimpián nem sikerült megvédenie a címét. Ötödikként végzett ezúttal, édesapja pedig a Blikknek csalódottan elmondta, mi állhatott a vereség hátterében.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő nem tudta hozni a tőle elvárt teljesítményt, családja szurkolása és támogatása ellenére ezúttal nem sikerült dobogós helyen végeznie.

„Összegyűltünk családilag, a nővéremékkel és Katinka unokatestvérével közösen néztük nálam a 400 vegyes döntőjét. Úgy láttam, hogy a lányom túlságosan erősen kezdte a futamot, a végére pedig elfogyott az ereje. Sajnos rossz időt úszott”

– mondta csalódottan Hosszú István, Katinka édesapja, hozzátéve: „mit is mondhattam volna neki, mint hogy fel a fejjel, Katinka! Nincs semmi gond, így is nagyon szeretlek. Tudja, hogy még van esélye a javításra, a többi számában ezerrel küzd majd azért, hogy érmet szerezzen. Nagyon drukkolunk neki itthonról.

Úgy tűnik, maga Hosszú Katinka sem tudja még az okát, hogyan végezhetett ötödikként.

„Most először nem nagyon tudom, hogy mi történt a medencében. Annyi biztos, hogy nem úsztam jól. Mindent kiadtam magamból, ennyi volt bennem ebben a döntőben. Tegnap még nem éreztem így, azt hittem, képes vagyok három-négy másodperccel jobbat menni. A helyezés sem jó, de az időeredmény a leginkább bosszantó számomra”

– fogalmazott Hosszú Katinka szintén a Blikknek.

Legutóbbi Instagram-bejegyzéséből jól látszik, hogy az olimpiai bajnok profi sportolóként mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb feldolgozza a kudarcot, hogy minden erejével a következő megmérettetésére koncentrálhasson.

Köszönöm Nektek a szurkolást! Most ebben a 400-ban ennyi volt… Holnap 200 vegyes!” – írta a fenti posztban, amelyhez rengeteg vigasztaló és bátorító hozzászólást kapott.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban, 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett. Fotó: Kovács Tamás / MTI)