Hosszú Katinka az ötödik helyen végzett 400 méter vegyesen

A magyar sztársportolónak nem sikerült a dobogóra állnia a számban.

2021. július 25., 07:13

Szerző:

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónőnek nem sikerült megvédenie címét. A vasárnapi 400 méter vegyes úszás döntőjében az ötödik helyen végzett. A számban indult egy másik magyar versenyző, Mihályvári-Farkas Viktória is, aki a hatodik helyen ért célba. Hosszú Katinka az első fordulónál még vezetett a számban, de mellúszásban már nem a dobogós helyen úszott. Ohasi Jui és Emma Weyant is lehagyta az Iron Ladyt.

Hosszú Katinka nemcsak  olimpiai címvédője, hanem ennek a számnak ötszörös világbajnoka is. A mostani eredménye egy másodperccel volt gyengébb, a májusi Budapesten rendezett EB-n úszott idejével. Az MTI tudósítása szerint a magyar klasszis azt nyilatkozta, hogy nem tudja mi történt a medencében, csak azt, hogy ő mindent megtett a győzelem érdekében. Hosszú Katinka elégedetlen volt nyilatkozatai alapján az eredményével. Fontos tudni, hogy nemcsak a szám olimpiai címvédője a magyar úszónő, hanem a szám világcsúcstartója is.

Mihályvári-Farkas Viktória sokkal elégedettebb volt saját helyezésével. A budapesti Európa Bajnokságon is Hosszú Katinka mögött végzett, ott második helyen. A 17 éves úszótehetség azt nyilatkozta, hogy boldog és teljesült az álma, hiszen ő is bejutott a versenyszám döntőjébe. Az FTC úszónője legközelebb 1500 méter gyorson fog úszni az olimpián.

A 400 méter vegyes számot végül a japán Ohasi nyerte meg. A dobogó második helyén Weyant állt. A harmadik helyet pedig Hali Fickingernek sikerült megszereznie.

(Kiemelt kép: A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában, 2021. május 17-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)