Nagy Ervin óriásit csalódott a politikában: Abban is bíztam, hogy máshol van a magyar nép tűréshatára

A színész elmondta a véleményét a választások után.

2022. április 25., 09:39

Szerző:

Nagy Ervin szerint a demokrácia semmibevétele történik jelenleg. A színész nemrégiben azt is nyilatkozta, ha ismét Orbán Viktor nyeri a választásokat, akkor lehet, hogy ő is beszáll a politikába: erre most minden esély megvan, hiszen nem történt kormányváltás.

A színész az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban is elmondta a véleményét. Nagy Ervin elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy Oroszország hibát követett el, amikor háborút robbantott ki a szomszédos országunkkal szemben, ám azt nem érti, hogy ha valaki kiáll az ukránok mellett, akkor a kormánynak, miért kell ennek a következményével félelmet kelteni az emberekben. Hozzátette, hogy szerinte nem csak a politikában, de a kultúrában is gerinctörés figyelhető meg - írta a Blikk a HVG cikke alapján.

„Fontos az a szó, hogy lehet… De alapvetően azóta érzek így, amióta elkezdődött a színházakat és az egész művésztársadalmat is érintő kultúrkampf, ami szerintem 20-30 évvel veti vissza az országot. Ezt addig ijesztgetésnek, túlzásnak tartottam, sokáig azt gondoltam, hogy a rengeteg, európai demokráciákban megengedhetetlen lépés mellett a kultúrában, a mély lövészárkok ellenére, megmarad valamifajta tűzszünet. Amikor az emberre rárúgják az ajtót, tönkreteszik az alma materét, fölállítják a mestereit vagy ők önként távoznak, mert ellehetetlenítik a munkájukat és kategórián aluli alakok mondják sértetten, hogy ’most mi jövünk’, akkor megszólal megmozdul egy olyan belső hangmag, amit addig megpróbáltam féken tartani, elhallgattatni. Azt tapasztaltam, hogy felrúgtak olyan demokratikus szabályokat is, amelyekről azt gondoltam, hogy az uniós tagság miatt legalább mutatóba megmaradnak”

- nyilatkozta a színész a HVG-nek.

Nagy Ervin hozzátette, hogy az Európai Unióban szintén csalódott valamennyire, valamint abban is bízott, hogy a magyar emberek tűréshatára máshol van. Szerinte az elmúlt 30 évben teljesen elvették az emberek kedvét a politikától.

„Ilyen szempontból kicsit csalódtam az EU-ban is, azt reméltem, hogy erősebb a kontrollrendszer, és azt nem írják felül gazdasági érdekek. Folyamatosan azt érzem – éreztem, hogy semmibe veszik a demokráciát, és olyan típusú túlhabzás következett be, ami szerintem nem megengedhető. Ha Gyurcsány csinálta volna ugyanezt, akkor is így érezném. Abban is bíztam, hogy máshol van a magyar nép tűréshatára, hogy a vidéki nagyvárosok lakóit minimum berzenkedéssel tölti el, hogy mennyire lejt a focipálya. De úgy tűnik, az emberek kedvét az elmúlt 30 évben annyira elvették a politikától, hogy a cinizmus és a kizárólag a saját zsebet néző szemléletmód uralkodik, és ez még nagyobb csalódottsággal tölt el”

- mondta a színész.

Még több Nagy Ervin

Beelőzték az RTL-t: így fog kinézni Nagy Ervin Zámbó Jimmyként

Népszerű színészünk a sorozatától búcsúzva áll ki a pedagógussztrájk mellett

Nagy Ervin ismét kiáll egy ügy mellett

(Kiemelt kép: Nagy Ervin Instagram-oldala)