Mindenki plasztikának hitte Zimány Linda súlyos betegségét

Sokáig Zimány Linda sem tudta, pontosan mi a baja.

2021. november 12., 07:34

Szerző:

Zimány Linda rengeteg időt és energiát szentel arra, hogy kifogástalan legyen a külseje. Ám ahhoz, hogy ezt elérje, nagyon rögös utat kellett bejárnia, ugyanis több betegség is megnehezítette a dolgát és az életét. Az ezekkel járó tünetek miatt gyakran támadások is érték a modellt.

Zimány Linda saját bevallása szerint az egész életét diétázással töltötte, és sokáig nem értette, miért nem sikerül elérnie álmai alakját, amikor odafigyel a táplálkozásra és rengeteget sportol. Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy megállapítsák, súlyos betegségek állnak a dolog hátterében. Ezekről mesélt most öszintén a Fókusz című műsorban. 

„Vannak szénhidrát anyagcsere lassító alapbetegségeim, ezért volt az utóbbi 10 évben, hogy én mindig is diétáztam, meg edzettem, és csak ezért nem tudtam nagyon meghízni ezek miatt a betegségek miatt. Itt a pajzsmirigy alulműködésről beszélünk és a nagyon erős inzulinrezisztenciáról, ami már szinte egy diabetes kettes inkább, de még visszafordítható diétával és a megfelelő gyógyszerekkel. Viszont ez egy sokkal nehezebb terep mivel szénhidrátanyagcsere lassító betegség, ezért még jobban oda kell figyelni, hogy miből mennyit eszek”

– kezdte a modell a magyarázatot arra, miért van az, hogy bár eddig is mindent megtett az álomalakért, mégis csak három évvel ezelőtt sikerült elérnie azt. Akkor ugyanis a helyes diagnózisnak és a megfelelő gyógyszereknek köszönhetően sikerült kezelni és kordában tartani a betegségét, ennek köszönhetően pedig 10 kilótól sikerült megszabadulnia. A betegséggel gyakran látható tünetek is jártak, ami miatt gyakran bántó cikkek születtek Lindáról. 

„10 kilóval vagyok kevesebb, de most már három éve, ami azért érdekes, mert szerintem nem látszott, hogy 10 kilóval több lenne rajtam előtte, maximum egy kicsit erősebb volt a combom, és a hormonok miatt a fejemen láttam mindig, hogy be volt püffedve főleg reggelente. Akkor jöttek erre sokszor jóindulatú cikkek, hogy na szét plasztikáztatta, szét töltötte a fejét, holott közben senki nem tudott róla, és én sem, hogy elég komoly anyagcsere betegségeim vannak, amik vizesedéssel és puffadással járnak. És ezt láttam a karomon is, és mondom miért nem szólt senki, hogy menj el egy orvoshoz, miért csak bántani tudják az embert?! Most visszanézve a 4-5 évvel ezelőtti fotóimat tényleg nagyon durván látszott a deformitás emiatt”

– vallott életének ennek a nehéz szakaszáról Zimány Linda. 

(Kiemelt kép: RTL Klub)