Milliós előleget kaptak ByeAlexék a meg sem tartott koncertért, de még többet követelnek

A szakmán belül van, aki mellettük áll ki, de kritizáló is akadt.

2021. augusztus 25., 08:24

Szerző:

Kedd este összeállítást sugárzott az RTL Klub Fókusz című műsora ByeAlex koncertlemondási ügyéről, ami vasárnap óta foglalkoztatja a közvéleményt. Az X-faktor mentoraként is ismert énekesnek szombat este kellett volna fellépnie a Bánki-tónál, de a koncert meghirdetett kezdőidőpontja után negyed órával a fellépést ByeAlex stábja lemondta arra hivatkozva, hogy a helyszín nem felel meg a szerződésben előre kikötött feltételeknek.

Az alábbi interjúban pl. a ZEME nevű szervezet elnökségi tagja mondja, hogy ha a fellépő teljesíti a saját részéről a szerződésben előírt kötelezettségeit, akkor a koncertszervezőnek is tiszteletben kell tartania az előre megállapított feltételeket, amik ebben az esetben tartalmazták, hogy az előlegen kívül a teljes összeg jár a fellépőnek, ha a koncert a szervező hibájából hiúsul meg.

Bánk polgármestere, Torma Andrea a Fókusznak megerősítette, hogy

„milliós összeg”

az az előleg, amit ByeAlex stábja már megkapott, és amivel kapcsolatban az énekes menedzsere a hét elején azt nyilatkozta, hogy ezen felül a teljes összegért perre menni is hajlandóak.

A Bors is hozzáteszi, hogy azért nem áll a teljes szakma egyértelműen ByeAlex mögött, mert például Jolly is kritizálta a koncertlemondást:

„Néhány „popsztár” miért nem érti meg, hogy ez itt nem Amerika, itt nincsenek sztárok. […] Nem olyan rég még otthon ültünk munka nélkül, és azt vártuk, hogy mikor állhatunk újra színpadra. Most az is baj, ha muskátlival van kirakva?”

– írta Jolly, illetve amint hétfőn megírtuk, a New Level Empire nevű zenekar egyik tagjának is volt egy csípős kiszólása az ügyben.

(Kiemelt kép: ByeAlex Instagramja)