Dagad a botrány: ByeAlex lemondta a koncertet, de a gázsi felét így is zsebre tette

Ez szerepelt a szerződésben.

2021. augusztus 24., 07:39

Szerző:

Amint azt tegnap a 168 is megírta, ByeAlex ellen fordultak a rajongói, miután az énekes a meghirdetett kezdési időpont után 15 perccel mondta le szombat esti koncertjét, amit a Bánki-tónál tartottak volna.

Az ügyben a Blikk a zenész menedzserét kereste meg, aki elmagyarázta egyrészt, miért nem lehetett a koncertet azon a színpadon megtartani, másrészt hozzátette, hogy a levonulás Bánkra így is rengeteg költséggel járt ByeAlex stábjának, és a zenekar költségeit az okozta, hogy csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy a színpad nem felel meg a szerződésben vállalt kötelezettségeknek.

„A szerződésben benne van, hogy ha nem teljesülnek a feltételek, a fellépő elállhat a koncerttől, de kötbérként ki kell fizetni a gázsiját. Még nem tudjuk, hogy a bánki csapat mit lép erre, de ha nem ismerik el a hibájukat, akkor perre megyünk, mivel sok ember kifizetése múlik ezen. [...] Közölték, a ledfal nem megoldható, mert nem tudnak áramot adni. Utána jött sorban a többi probléma: a színpad nem volt elég magas, és nem volt rendesen fedve, hátul nem volt ponyva, és az egész olyan volt, mint egy tákolmány. Mivel nem volt három oldalról fedés, jeleztük, hogy egyrészt veszélyes, hiszen bármikor jöhet egy vihar, másfelől mi közel harmincmillió forint értékű felszerelést viszünk oda, ami elázhat, tönkre mehet”

– többek között ezt nyilatkozta ByeAlex menedzsere.

A Bors ezzel szemben a másik oldalt szólaltatta meg, Bánk polgármesterét. Torma Andrea nyilatkozata tartalmazza, hogy:

„a fellépési díj 50%-át előlegként kifizettük ByeAlexnek”.

Ez azt jelenti, hogy az elmaradt koncertét a gázsi felét a zenész már biztosan megkapta, és ezt kötbér címén meg is tarthatja a szerződés értelmében a fent említett költségek fedezésére.

(Kiemelt kép: ByeAlex Instagramja)