ByeAlex az utolsó pillanatban visszamondta a koncertjét, ellene fordultak a rajongók, válaszolt

Az énekes kirohanása szerint „gusztustalanul uszítják ellenem az embereket”.

2021. augusztus 23., 08:56

Szerző:

Augusztus 21-én este az X-faktor mentoraként is ismert ByeAlexnek a Bánki-tónál kellett volna koncerteznie, de az énekes és együttese a fellépést az utolsó pillanatban visszamondta. Okként egy Facebook-posztban azt jelölték meg, hogy a „technikai körülmények nem voltak megfelelőek számunkra ahhoz, hogy abban a minőségben és szellemben játszhassunk nektek, ahogy az a magunktól is elvárt feltételeinknek eleget tesz”. A kérdéses technikai körülmények között voltak olyan kérdések, hogy van-e elegendő áramszolgáltatás, de az is, hogy ByeAlex állítólag letakartatta a színpadon elhelyezett muskátlikat, mert nem lehetnek virágok a színpadon.

A fellépésre mintegy kétezer ember várt a helyszínen, és a rajongók azóta dühös kommentekkel árasztották el ByeAlexet a közösségi médiában. Ezekre reagálva az énekes többek között a következőket írta egy kommentben:

„Igazából a szervezőbrigád, akik az esemény hivatalos oldalán keresztül gusztustalanul uszítják ellenem az embereket, nem tettek eleget egy rakás pontnak, ami a szerződésünkben ott állt benne sorban! [...] Lehet itt kommentekben gúnyolódni rajtam, de igen, azt hiszem tartok ott, hogy ha már odaviszem a cuccaimat, a stábomat, a zenekaromat, és a dalaimat, akkor elvárhatom azt is, hogy ne basszanak át, mert pontosan azért vagyok ilyen amilyen, mert én nem csak magammal szemben, de a közönségemmel szemben is maximalista vagyok! MERT SZERETEM ŐKET! Aki engem itt mocskol és gyűlölködik felettem, az nem gondolom, hogy igazán szeretné amit én csinálok. Mert ha úgy lenne, tudná, hogy az elmúlt 10 évben most az EGYSZER mondtam vissza koncertet technikai okok miatt. Összesen életemben kb. ez a harmadik koncert amit nem teljesítettem. A többi mind fizikai okok miatt nem valósult meg, és szinte mind pótlásra került, ha volt rá lehetőség! Egyébiránt többszáz koncertet nyomtam le az elmúlt években maradéktalanul, és valódi szeretettel, rengeteg esetben úgy, hogy fizikai fájdalmaim voltam, csak én nem nyávogok nyavajákról meg párkapcsolatokról a magyar sajtónak, mint az itthoni legtöbb ismert ember! Volt, hogy MANKÓVAL álltam fel a színpadra! Ki volt ott!?”

Amint arra a Bors kapcsolódó cikke felhívja a figyelmet, a szervezők szintén közzétettek egy posztot, ami azt is tartalmazza, hogy valóban nem tudták teljesíteni a szerződésben előírt feltételeket.

Mindezekkel együtt továbbra is érkeznek folyamatosan a negatív kommentek ByeAlex ellen a közösségi médiában, az alábbi Instagram-posztban például playbackkel vádolják meg az énekest, aki ezúttal is válaszolt követőjének. A hozzászólás így szól: „valamelyik koncerteden van rá esély, hogy élőben letolod a bulit vagy az EFOTT-hoz hasonlóan playbackelsz mindenhol? Nagyon kedvelem a zenédet, de az, amit ott nyomtál, nem volt méltó az 1. nagyszínpados Efott-os fellépésedhez.” Erre ByeAlex válasza egy sírva nevető szmájlival:

„te valami nagyon más zenekar koncertjén lehettél, bár nehéz lenne minket összekeverni bárkivel, de neked mégis sikerült… mi nem playbekelünk.”

Sőt, amint azt a Blikk írja, a rajongókon kívül a kollégáktól is érkeznek beszólások. A New Level Empire nevű zenekar például fellépett a kérdéses helyszínen, és utólag megköszönték a jól sikerült fellépést, hozzátéve a következőket:

„Minket sem a háttér, sem a muskátli, sem a színpad, sem az emberek nem zavartak... KÖSZÖNJÜK.”

(Kiemelt kép: ByeAlex Instagramja)