Médiatörténeti pillanat: meleg párok az ELLE címlapján

Ilyen korábban még nem volt Magyarországon!

2021. augusztus 17., 07:48

Szerző:

Az ELLE Magazin legújabb számával médiatörténelmet írt! Az augusztus 17-én megjelenő lapszám ugyanis több szempontból is különleges: három különböző címlappal készült el, a szerelem jegyében. A címlapokon Jordán Adél és Székely Kriszta, Pál Márton és Hanol Ádám, illetve Oltai Kata és Nagy Zsolt láthatóak.

Magyarországon eddig még nem volt rá példa, hogy magazin címlapján meleg vagy biszexuális párok kerüljenek címlapra. Az ELLE szerkesztősége azonban fontosnak érezte a jelenlegi helyzetben, hogy megmutassa, a szerelem mennyire sokszínű is lehet. A téma érzékenysége miatt ráadásul csakis szerkesztőségi tartalom található a lapszámban, hirdetés nem.

„Nem a címlapok botrányosak, hanem a jelen helyzet. Nézze, ezeken a képeken nem két meleg és egy heteró pár szerepel, hanem három szerelmespár. A célunk az volt, hogy a címlapok tükrözzék azt a diverzitást, azt a sokszínűséget, amiben élünk, de a legkevésbé sem akartunk botrányos képeket készíteni. Nem az az érdekes mondjuk Jordán Adélékban, hogy mindketten nők, hanem az, hogy milyen összhang van köztük”

– nyilatkozta a 168.hu-nak a magazin főszerkesztője, Liptai Lívia. A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Az olvasók pedig láthatóan pozitívan reagálnak a különleges lapszámra, a címlap megjelenése óta ugyanis elárasztották a közösségi oldalakat a dicsérő kommentek.

„Én még az életemben nem vettem ELLE magazint, de most mindhárom borítóval beszerzem!"

– írták kommentben a magazin Instagram-oldalán.

A lapszám azért is egyedülálló, mivel Jordán Adél és Székely Krisztina csakis az ELLE Magazinnak beszéltek kapcsolatukról. 

„Úgy döntöttünk, hogy egyetlen interjúban beszélünk a kapcsolatunkról, és aztán ennyi. Ez az az interjú”

– így kezdi a színésznő a magazinnak adott interjúban, aki nemrégiben egy színházi darabon keresztül vállalta fel kapcsolatát Székely Krisztával.

„Annyi név és címke létezik ma már, nem szívesen választanék közülük. Én úgy vagyok vele, hogy nem az emberek neme határozza meg az érzelmi vonzódásaimat. Kamaszkorban jó kapaszkodót jelenthet egy ilyen megtalált szó, de nekem nem hiányzik, hogy definiáljam magam. Ma már azt gondolom, hogy szinte az elfogadás gesztusában is van valami kirekesztő, hiszen ebben is van ítélet. Valaminek ellenére elfogadlak. Szép lenne, ha csak úgy tudnánk élni egymás mellett emberek.”

(Kiemelt kép: ELLE Magazin)