Makány Márta kivételes testi adottságáról posztolt videót: 11 évesen elkezdett nőni, és hihetetlenül nagy lett

Nem szokás ilyesmiről beszélni, de Makány Márta most mégis megtette: egy tabunak számító témáról vall.

2024. július 24., 11:15

Szerző:

Makány Márta egy 55 éves divattervezőnő, aki talán arról a legismertebb, hogy ő tervezte a magyar olimpiai delegáció formaruháját a 2008-as pekingi olimpiára. Sokan követik őt a TikTokon, és az egyik videója most vírusként kezdett terjedni a neten, pedig a témájának nem sok köze van a divathoz.

Makány Márta tabutémáról vall

Sokszor hallunk olyan nőkről, akik elégedetlenek a testükkel és megnagyobbítják a mellüket. Ritkábban van róla szó, de olyan is létezik, hogy valaki úgy érzi, az ő mellük túl nagy. Közéjük tartozik Makány Márta is. A divattervezőnő a TikTokon az alábbi videóban a következőket mondja:

„Én egy nagymellű nő vagyok. Viszonylag korán, 11 évesen elkezdett nőni, és hihetetlenül nagy lett. G-kosaras. Ugye van A, B, C, D, E, F, G, akkor ez a hetedik legnagyobb méret. Még van H meg hasonlók is, azokat is kipróbáltam, de szerencsére most már csak G. Egy átlagnőnek B vagy C.  Az egész életemet meghatározta, hogy nagy a mellem. Ugye sportolni baromi kényelmetlen. Ha leszorítom, akkor még jobban fáj, ha lazán hagyom, akkor ciki, ha kiteszem, akkor megszólnak, ha nyakig beköltözöm, akkor még kövérebbnek látszom. Nagyon sokat kínlódtam vele. Aztán valahogy összebarátkoztunk, de sose volt a legjobb barátom. Nagymellűnek lenni az azt jelenti, hogy mindig nagydarabnak látszol, soha nem leszel sovány, soha nem leszel egy olyan karcsú, szilfid, cuki nő, amilyen én szerettem volna lenni. Alapvetően alacsony vagyok, rövid a lábam, és van hozzá egy nagy fejem, meg két nagy mellem. Kellett ez nekem? Biztos, hogy nem.”

Nézze meg a videót, kattintson a play gombra!

A kommentek között sok olyan nő jelentkezik, akik ugyanezzel a problémával küzdenek, de megjelenik egy-két olyan férfi is, aki azt mondja, hogy szerintük egy nő számára öröm kell, hogy legyen, ha nagy a melle. Valaki így fogalmaz, minden bizonnyal a jószándék és/vagy a testpozitivitás eszméje által vezetve:

„Ne értékeld le magad, egy csinos jó ízlésű, értékes, jó fej vagy, más örülne ennek a méretnek, vedd úgy, hogy a jobbaknak mindenből duplán van!”

Makány Márta minderre mindössze ennyit mond:

„Nem gondolom így.”

(Kiemelt kép: Makány Márta Instagramja)