Kulka János tolószékben tért vissza a színpadra

Kulka János szöveges szereppel kápráztatta el a közönséget.

2022. augusztus 6., 08:45

Szerző:

Kulka János vastapsot kapott, miután Bíró Bence: Magyar tenger című színdarabjában játszotta el a nagypapa szerepét. A színész először beszélt a színpadon a sztrókja óta. A szerepre Alföldi Róbert kérte fel Kulka Jánost, aki biztos volt benne, hogy ő a tökéletes választás.

A színész a szerep kedvéért végig tolószékben ült és nem voltak hosszú monológjai, ugyanisegy 81 éves nagypapát alakít, aki alig beszél, és a gondolatai is egészen máshol járnak. Kulka János korábban arról vallott, hogy a 2016-os sztrókja óta depresszióval küzd - írja a Blikk.

„Őszintén szégyellem magam. Nyugodt vagyok, csak ez borzalmas”

- mondta a színész az állapotáról.

Kulka János nagyon izgult, mielőtt színpadra lépett volna két nappal ezelőtt Szentendrén, de tökéletesen hozta a nagypapa szerepét és a szövegét, szépen és érthetően mondta el. A közönség természetesen vastapssal díjazta a darabot.

A színművészt jó barátai is támogatták az első szöveges fellépése után: Csákányi Eszter és Lang Györgyi is ott voltak. Habár a P-dö-dő énekesnője is gyengélkedik a tavalyi agyérgörcse óta, mégis elment megnézni az egykori kedvesét. Kulka és Lang Györgyi hosszú évtizedek óta állnak egymás mellett a bajban.

Kulka Jánosról írtuk

Kulka János szerelmes, három éve kapcsolatban van

Ábel Anita: Szégyellem, hogy a sztrókja óta nem hívtam Kulka Jánost

Ábel Anita Kulka Jánosról: Nem tudtam abbahagyni a sírást

(Kiemelt kép: dfp.hu - Schumy Csaba)