Koncz Zsuzsa nagy titkot árult el: fájdalmas most visszaemlékezni erre

Koncz Zsuzsa és a rajongók egy fontos évfordulóra emlékeznek ma.

2023. augusztus 7., 07:32

Szerző:

Koncz Zsuzsa nemrég Cseh Tamásra emlékezett, és a nyilatkozata ma különösen aktuális, hiszen ma van a Kossuth-díjas zenész-énekes halálának 14. évfordulója. Cseh Tamás 2009. augusztus 7-én hunyt el tüdőrákban, így ma van halálának 14. évfordulója.

Ebből az alkalomból idézi a Blikk Koncz Zsuzsát, aki többek között a következőkkel emlékezik vissza Cseh Tamásra, illetve az első alkalomra, amikor barátnői révén először hallhatta Cseh Tamást élőben:

„emlékszem arra a pillanatra, amikor a barátnőim szó szerint fülön fogtak, és elcibáltak egy előadásra. Azt mondták: Zsuzsi, olyat hallasz, amitől alighanem zavarba jössz. S így is történt. Elmentünk a 25. Színházba Cseh Tamás önálló estjére, s valóban felkavart a pillanat, amikor rólam, szinte nekem énekelt. Egy gyönyörű férfi, különleges hanggal, hihetetlen kisugárzással, hatalmas tehetséggel.”

Koncz Zsuzsa így beszél arról, hogyan jött létre legendás közös daluk:

„nem állhattam meg, hogy ne találkozzunk. Egyszer felkértem, hogy egy régi Fonográf-számot, a Jöjj kedvesemet énekeljük el együtt. Hihetetlen kisugárzása volt. Aztán meghívtam egy Sportcsarnokbeli koncertemre, és ott énekeltünk együtt hatalmas, lelkes közönség előtt. Azt gondolom, lelkileg közel álltunk egymáshoz, és kölcsönösen tiszteltük a másik művészetét. Hihetetlen, hogy már 14 éve nincs közöttünk.”

Alább lehet a közös dalt visszanézni.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)