Koncz Zsuzsa elárulta, hány nyelven beszél

Koncz Zsuzsának idegen nyelven is megjelentek dalai, a tévét sem csak magyarul nézi.

2022. december 29., 14:21

Szerző:

Nagyinterjút közöl az RTL honlapja Koncz Zsuzsával. Az énekesnő Békét és reménységet című dalát fogja előadni az év utolsó napján a csatornán, és az interjúban több aktuálpolitikai kérdés is szóba kerül. A 76 éves híresség meg is jegyzi, hogy úgy érzi, Magyarországon nem igazán van, nem tud működni a demokrácia:

„itt mindenről megy a vita, döcögősen alakul a közös nevező, és aztán hogy azt be is tartsuk, még nehezebb. A rendszerváltást követően csak néhány évig volt nagyjából demokráciának nevezhető kormányzás Magyarországon.”

Koncz Zsuzsa a következőt mondja arról, honnan tájékozódik, milyen hírműsorokat néz a tévében:

„a németek közül a ZDF és a német RTL hírműsorait nézem, a francia választások előtt a TV5-re kapcsoltam gyakrabban, egyébként pedig ott a BBC és a CNN.”

Ezek szerint az énekesnő franciául, németül és angolul is tud:

„eredetileg franciás vagyok, a gimnáziumban franciát tanultam, és rokonaim is éltek Franciaországban, gyakori vendég voltam náluk. Ez volt az első idegen nyelvem, ehhez jött aztán az angol; ha olvasom, nagyjából értem, de azért szinkrontolmácsként elvéreznék. Németországban énekesként a hatvanas évek végétől sokat szerepeltem, öt lemezem jelent meg németül, kettő a nyugati felében, három az NDK-ban.”

A szilveszterkor az RTL-en elhangzó dal a következő lesz.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)