Hogyan kávézik? A reggeli szokások is árulkodóak egy személyiségteszt alapján

Olykor a rutinfeladatok is választ adhatnak a kérdésekre, ehhez elég akár egy személyiségteszt is.

2024. október 18., 16:08

Szerző:

A mindennapi szokások kielemzése egy személyiségteszt szempontjából nagyon is fontos – hívta fel a figyelmet a City Magazine.

A kávézás egy olyan tevékenység, amely sokaknak alapvetés, e nélkül egyszerűen el sem indul a napjuk, és az ezzel kapcsolatos viselkedésük más jellemvonásaikról is árulkodnak.

Mindez nem csupán kitaláció: számos szakember, köztük pszichológusok is megerősítették, hogy a szokások kialakulása szoros összefüggést mutat egy-egy személy alapvető jellemvonásaival. Ilyen szempontból a kávéfogyasztás módja nagyon is jó alap arra, hogy fény derüljön olyan tulajdonságokra is, amelyeknek többnyire maguk a vizsgált személyek sincsenek tudatában.

Ez az összefüggés a kávézás és a személyiségteszt között

Ahhoz, hogy kiderüljön, ki milyen tulajdonságokkal rendelkezik, elegendő, ha megfigyeljük, mikor és hogyan fogyasztja a kávéját.

A szakemberek szerint azok, akik sosem mondanának le a reggeli kávéról, általában olyan emberek, akik nagyra értékelik az otthonuk kényelmét, és fontos számukra a rendszeresség: nem szeretik, ha bármi vagy bárki keresztülhúzza a számításaikat. Az ilyen típusú emberek fegyelmezettek és szeretik kézben tartani a dolgokat.

Sokan egy kávézóban indítják a napjukat, de akár napközben is szívesen betérnek egy népszerű vendéglátóhelyre. Ők jellemzően társaságkedvelő emberek, akik a magányos reggeli pillanatok helyre szeretik belevetni magukat a mindennapok pezsgésébe. Szeretik a kényelmet, nagyra értékelik, hogy nem saját maguknak kell elkészíteniük a kávékülönlegességeket, és az élet legapróbb ajándékainak is nagyon tudnak örülni. Pozitív személyiségek, akik mindig a pozitívumokra koncentrálnak.

Az út közben elfogyasztott kávé manapság nálunk is egyre népszerűbb. Ez a szokás azt jelzi, hogy elfoglalt személyről van szó, aki szoros időbeosztás szerint él. Nem szereti felesleges dolgokkal tölteni az idejét, és egy pillanatra sem áll meg. A kávézást szükséges teendőként fogja fel, de ennek kedvéért nem hajlandó lassítani a tempóján.

Sokan csak a munkahelyükön fogyasztják el az első kávéjukat. Ők markáns határvonalakat jelölnek ki a magánéletük és a szakmai életük között. Elsősorban a hatékonyság növelése érdekében szakítanak időt a kávézásra, illetve azért, hogy még a nap indulása előtt megvitathassák a legfontosabb kérdéseket a kollégákkal. Számukra az elvégzett munka a leglényegesebb, csak ritkán hajlandóak szünetet tartani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)