Unja már a karácsonyi zenéket? Itt az 5 leghíresebb karácsonyi dal egy-egy bizarr feldolgozásban

A legtöbbet hallgatott karácsonyi dal is az újdonság erejével hat ilyen furcsa átiratokban.

2023. december 27., 07:47

Szerző:

Minden bizonnyal a könyökén jön már ki az összes karácsonyi dal, de rossz hírünk van, nemhogy szilveszterig még fogja őket hallani egy párszor, jövőre decemberben megint ugyanezeket a számokat veszi majd elő a világ. Na de hogy egy kis változatosságot csempésszünk a dologba, íme az 5 legelnyűttebb szám egy-egy vicces vagy bizarr feldolgozásban, ahogy még sosem hallotta őket.

1. Last Christmas

Eredetileg ez ugye a Wham! slágere, de Brasch Bence követői már ismerik Vindaloo Singh verzióját is. A Sztárbox győztese ugyanis még az ünnepek előtt Instasztoriban ajánlotta ezt a gyöngyszemet, amiben George Michael helyett egy kevésbé meggyőző hangú, de annál lelkesebb és lefegyverző akcentusú férfi énekli a jól ismert slágert.

2. Jingle Bells

A szokásos karácsonyozós hangulathoz képest egy egészen másik világba repít el a Jingle Bells alábbi, psytrance verziója. Fared remixe az pszichedelikus-elektronikus zene eszközeivel értelmezi újjá a csilingelő csengettyűkkel felszerelt szánról szóló, közismert dalt. Öveket becsatolni!

3. Kiskarácsony, nagykarácsony

A hazai dalokról se feledkezzünk meg, jöjjön tehát a Kiskarácsony, nagykarácsony punkstílusú verziója. A Barackca által készített változat nem igazán Jézus születését, sokkal inkább az alkoholfogyasztást ünnepli.

4. Csendes éj

Na és milyen ötlet lenne csinálni egy reggae-verziót a Csendes éjből? Ezt a fura ötletet két igazi szupersztár valósította meg 2019-ben: Sting és Shaggy. Hallotta már? Ha még nem, most bepótolhatja. Igen, pont olyan, mint amilyennek ön most valószínűleg elképzelni.

5. All I Want for Christmas Is You

Mariah Carey dala az utóbbi években az egyik legnagyobb karácsonyi slágerré vált, de hála a mesterséges intelligenciának most azok is élvezettel hallgathatják ezt a számot, akiket valamiért nem győznek meg az Elusive Chanteuse bájai. Nos, az alábbi verzióban Freddie Mercury énekli az All I Want for Christmas Is You-t, ami persze lehetetlen, hiszen a Queen frontembere három évvel azelőtt hunyt el, hogy ez a szám először megjelent volna. De a mesterséges intelligencia már meg tud szólalni a múltban elhunyt hírességek hangján is, sőt, amint azt ön máris leesett állal hallgathatja, nemcsak megszólalni tud, hanem énekelni is.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Nicoleta Ionescu)