Jáksó László gyermekkora drámájáról beszélt: édesapja vak volt

Jáksó László nagyapját vádolták azért, hogy fia gyermekkorában elveszítette a látását.

2022. augusztus 16., 12:02

Szerző:

Jáksó László a médiakarrierjéből továbbra is a Heti hetesre a legbüszkébb, derül ki friss interjújából. Az egykori rádiós-tévés személyiséget Palik Lászlóék kérdezték Hová tűnt című videósorozatukban.

A most 53 éves egykori médiaszemélyiség ezen kívül azt is említi, hogy édesapja látássérült volt.

„3 éves korában egy gyógyszerprobléma miatt... ez nem derült ki, mert ő '23-ban született, ergo '26-ról beszélünk. [...] Angolkór – az mi? az a csontritkulásnak a régies neve, ugye? – ő így mondta, hogy abban szenvedett, és a szülei szereztek Ausztriából valami gyógyszert, amit be is adtak neki. Mérnök volt az édesapja, az én nagyapám, tehát egész biztos, hogy adagolást, ilyesmit ő nem szűrt el, pláne nem a saját gyerekével. Mindazonáltal az orvosok állították, hogy de, de biztos ő.”

Ezek után Jáksó László édesapja fokozatosan elveszítette a látását:

„5-6 éven keresztül folyamatosan egyre többet ment neki dolgoknak, aztán meg mindig.”

Jáksó László számára természetes volt, hogy édesapja látássérült, hiszen ebben nőtt fel. 6-7 évesen tanulta meg, hogyan kell vezetnie édesapját az utcán. Így emlékszik vissza a férfira:

„a világ legédesebb embere volt. Türelmes, kedves, aranyos, okos. Minden, ami jó meg mosolygós bennem, van egy ilyen részem is, az őbelőle jön. Imádott beszélni. De mindenki imádta, így néztek rá és hallgatták. Én is. [...] Valamikor 6-8 éves korom környékén én álltam elé – ezt emlegette utána sokáig a család –, hogy »apa, te vak vagy?« A rendelkezésre álló adatok alapján meg a tanult kifejezésekből így összepasszítottam, hogy akkor az valószínűleg ez lehet. »Igen, kisfiam.« És akkor onnan kezdve tudtam ezt.”

Íme a teljes interjú.

Emlékezetes interjúk Palik Lászlóval

Gáspár Győző megdöbbentő dolgot állít Berki Krisztiánról

„A követő becsapva érzi magát” – csak nem Kulcsár Edináékat szidja itt Rubint Réka?

Videó - Berki Mazsi sírva vallott Berki Krisztián haláláról: Ez egy olyan rémálom, ami örökké tart

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék világa by Manna)