Istenes László kitüntetést kapott: Meglepő számomra és természetesen nagyon megtisztelő!

Istenes László, a TV2 műsorvezetője büszkén mutatja a díjátadásról az Igazságügyi Minisztériumban készült fényképet.

2023. október 6., 07:43

Szerző:

Istenes László a leginkább a Mokka című reggeli műsor egyik házigazdájaként ismert, illetve azt tudják róla sokan, hogy bár a TV2-n dolgozik, ő az édesapja az RTL egyik legtöbbet foglalkoztatott műsorvezetőjének, Istenes Bencének. De nemcsak a televíziós munkáiról ismert, hanem arról is, hogy fontos a számára az állatok védelme, és pontosan emiatt kapott kitüntetést az Igazságügyi Minisztériumban a héten.

A következőket írja a díjról, „megtiszteltetés” címmel és egy magyar zászlót ábrázoló emojival:

„mindig is szerettem az állatokat, de családilag csak 2 éve szántuk rá magunkat, hogy együtt éljünk egy kis tökfejjel, aki azóta teljes egészében átírta és bearanyozta az életünket. Óriási felelősség, logisztikai és szervezési matrix amiben élünk, de amit Általa, Tőle kapunk, az szavakban nem kifejezhető. A legegyszerűbben talán úgy tudom leírni, hogy jobb emberré tett bennünket. Azt gondolom, életünk egyik legnagyobb és legjobb döntését hoztuk meg, amikor elhatároztuk, hogy új családtaggal bővítjük kis csapatunkat.
Ami a díjat illeti, meglepő számomra és természetesen nagyon megtisztelő! Meglepő azért, mivel azt gondolom, ma már egyre többen, egyre többet teszünk a velünk élő állatokért, tehát szerencsére nagyon sok díjazott lehetne. Másrészt azért, mivel nem gondolom, hogy az, amit teszek, teszünk bármiben is különleges lenne. Családon belül szinte ötödik gyerekemként szeretjük Samukát és természetesen ennek megfelelően viseljük gondját. Azt gondolom, hogy ennek másképpen nincs értelme, nem is lehet másképpen csinálni, legalábbis mi így gondoljuk.
A téma kapcsán pedig azt gondolom, hogy állatvédelem terén sokkal jobb úton járunk, mint korábban, de ez is egy olyan terület, ahol nincs, nem lehet nyugvópont. Sajnos rengeteg a rossz sorsú állat, így rengeteg a teendő is. Munkám kapcsán igyekszem minél nagyobb vehemenciával és szeretettel hírt adni és beszélni az állatokkal kapcsolatos hírekről, témákról, mert meggyőződésem, hogy nagyon fontos téma, és nekünk, akiknek lehetőségünk van beszélni, szólni, szinte kötelességünk is ezt megtenni minden olyan fórumon, ahol csak megtehetjük. Magyarországon több, mint 3 millió kisállattartó van. Bennünket magyar embereket minősít, hogy hogyan bánunk velünk. Az állatvédelem közös ügyünk!”

Alább látható egy szép adag fotó, nemcsak a díjról-díjátadásról, hanem a fent említett Samukáról is.

(Kiemelt kép: Istenes László Instagramja)