Hujber Ferenc bevallja: ilyen brutális kritikát kapott Máthé Erzsitől a Nemzeti Színházban

Hamarosan kezdődik az RTL-en a Nyerő Páros idei évada, amiben Hujber Ferenc és felesége is a versenyzők között van.

2024. október 2., 09:45

Szerző:

Október 14-én érkezik a Nyerő Páros nyolcadik évada, és már rég nem újság, hogy benne lesz Hujber Ferenc és Szőke Krisztina, hiszen a résztvevők listáját némi pletykálás után májusban közzétették. Mindenesetre most már kevesebb, mint két hét, és adásba kerül a nyár elején rögzített celebvetélkedő az RTL-en, és Hujber Ferenc ebből az alkalomból nagyobb lélegzetvételű interjút adott a Bors című kiadványnak.

Hujber Ferenc mélypontja: pofon ütötte a feleségét

Hujber Ferenc szeptember 9-én ünnepelte az ötvenedik születésnapját, és az interjúban visszaemlékszik az elmúlt fél évszázad mélypontjára is. Többször beszélt már arról, hogy marihuána-függő volt, de most azt is említi, hogy az addikció mélypontján erőszakossá vált:

„Amikor kimentem Angliába, még füveztem; ez ott senkit nem érdekel. Ültünk otthon, én merengtem, megváltottam a világot, és ott megbolondultam. Mert ez a szer az arra hajlamos emberekből nem nyugodtságot vált ki, hanem épp ellenkezőleg: felpörget, indulatossá tesz. Rengeteget veszekedtünk a párommal, mindkettőnkből kijött ez az ősvadság. Az életem legsötétebb pontja az volt, amikor egy veszekedés során pofon ütöttem Krisztinát. Rögtön visszakaptam. De akkor ott eldöntöttem, hogy ezt azonnal abbahagyom. Ez volt a mélypont, ahonnan elindultam fölfelé.”

Hujber Ferenc Máthé Erzsi kritikája nyomán döntött úgy, hogy kiköltözik

Az interjú egy másik érdekes részlete, amikor Hujber Ferenc arról beszél, hogy a Nemzeti Színházban Garas Dezsővel és Máthé Erzsivel dolgozott, és itt született meg benne a döntés, hogy kiköltözik külföldre:

„A darab a Nemzetiben az Anyám, Kleopátra volt, amit Garas Dezső rendezett. Sosem felejtem el, Máthé Erzsi akkor azt mondta: »Ferenc, a második felvonásban már jó, de az első felvonásban még nem harmincéves. Maga nem tudja mi az, hogy harmincévesnek lenni, mert nincs annyi élettapasztalata...« Annyira szíven ütött, hogy nem hitte el nekem az első felvonást, hogy egy hónappal később visszaadtam a szerepet, és azt mondtam Dezsőnek, hogy elmegyek világot látni; nem színész leszek, hanem megtanulom, milyen élni, mert még soha nem dolgoztam.”

De hogy a végén visszakanyarodjunk a kiindulóponthoz: alább lehet megnézni a Nyerő Páros friss előzetesét. Hujber Ferenc ebben is veszekszik egyet a feleségével.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Nyerő Páros)