Horváth Tamás tisztázott néhány fontosat apjával való viszályával kapcsolatban

Évek óta nem áll szóba vele, most hosszú posztban fakadt ki rá.

2021. július 28., 06:19

Szerző:

Ahogy azt a 168 tegnap megírta, Horváth Tamás édesapja a Blikknek adott interjújában panaszolta el, hogy fia már szóba se áll vele, nem veszi fel neki a telefont. A szintén zenészként ismert Horváth János szerint fiát annak felesége, Andrea hangolja családja ellen. Horváth Tamás ezt követően egy hosszú Instagram-bejegyzésben védte meg párját, és árulta el az igazságot édesapjával való kapcsolatáról.

Az énekes bejegyzésében kiemeli, hogy saját döntése volt, hogy megszakítja a kapcsolatot az édesapjával, annak ellenére is, hogy felesége, Andrea próbált hatni rá, hogy legyen megértőbb, és fogadja el apját úgy, ahogy van. A köztük húzódó viszály azonban még jobban kezd elmérgesedni. Apja tegnapi nyilatkozata után Horváth Tamás megmutatta az érem másik oldalát, és leírta a véleményét a történtekről. Posztját, kérésének megfelelően, teljes egészében közöljük alább.

10 éve lassan, hogy a feleségemmel együtt élek. 3 éve, hogy édesapámmal nem tartom a kapcsolatot. Valójában Andinak volt köszönhető, hogy egyáltalán ennyi ideig próbálkoztam apámnál. Nem ment. Nem akartam. Én, Horváth Tamás elengedtem. A felelősség az enyém. Nem másé. Andi többször kért rá, hogy legyek türelmes, próbáljam elfogadni úgy, ahogy van. Nem ment. Nem tudtam. Van az a helyzet, amit, úgy gondolom, nem kell már elfogadni, nem kötelező. Mérgezni magamat, boldogtalanná tenni az életemet azért, hogy megfeleljek a normáknak, hát nem. Elsősorból láttam, milyen az, amikor egy boldogtalan élet véget ér. Nem szép, csak mondom. Csúnya, rohadt csúnya. Édesanyám egész életében boldogtalan volt, stresszes. Nem kell orvosnak lenni, hogy tudjam, a stressz a kedvenc fűszere a ráknak. A rák, ami szépen lassan elvégezte a dolgát. Megfogadtam, hogy márpedig én boldog életet élek. Olyat, amiben nem lesznek megfelelési kényszerek; apák, testvérek, televíziós vezetők, rajongók, megmondó semmit nem tudó kommentelők, újságíróknak nevezett lények, főszerkesztők és még sorolhatnám, kik vagy mik felé.

Ebből nem kérek többé. Írni fognak, mert kattintanak és megveszik. Sokan. Erre van igény. Nem probléma, elfogadom. Azt is elfogadom, hogy az élet nekem olyan szülőt adott, akinél az irigység nagyobb mint a szeretet. Azt is elfogadom, hogy édesapám alapot ad annak, hogy a fiát és annak feleségét bántsák. Mert úgy érzi, az ő egójának ez így jó. Jól esik. Essen. Én tisztelem őt ennek ellenére is annyira, hogy nem kezdem el az érem másik oldalát felfedni. Mert a családi problémák a családra tartoznak, nem szennylapokra, ismeretlen érzéketlen kommentelőkre akik semmit sem tudnak, csak mások életében vájkálni, a sajátjukba pedig bele sem mernek gondolni mert annyi benne a szar.

Igen ez a legkifejezőbb szó. Szar. Én hálás vagyok édesapámnak mert a zenei pályát mellette kezdhettem el. Azért még hálásabb, hogy megmutatta nekem milyen édesapa ne legyek. Milyen ember ne legyek. A család nekem nem szent ha dől belőle a hazugság. Azért, hogy apám és köztem a kapcsolat így alakult, én és ő a felelős. Ketten. Nem egy harmadik személy, aki nem mellesleg az utolsó pillanatig próbálta elkerülni az elkerülhetetlent. Egy férfi vállalja a felelősséget. Milyen férfi az aki másra hárítja? Mindegy ÉN vállalom. A kezdetek óta erről írom a dalaimat. Önazonosság. Nem félek szembenézni az igazsággal.

Ha az igazság az, hogy egyenesebbnek érzem azt ha nem köszönök, akkor bizony én többet nem köszönök. Mert mosolyogva integetni nagyobb hazugság. Mindenhol, kezdve a sajtóval a bűnbak a feleségem volt. Rohadt nagy szerencse, hogy olyan erős nő, hogy ezeken a koholmányokon csak nevet, konkrétan poént csinál belőle. Tudja, hogy nem inge és nem is veszi magára. Egy igazi nagybetűs NŐ és hisz magában. Már akkor is hitt a kapcsolatunkban amikor egy ruppótlan senkiházi voltam. Együtt felépítettük azt, amit ma boldog kiegyensúlyozott párkapcsolatnak nevezünk. Rengeteg munkánk volt benne és tudjuk, hogy ezen a Földön a mi életünkben nem születik meg olyan lény aki ezt szétszedheti. Ha valakinek itt az oldalamon csípi a szemét az amilyen vagyok, vagy a posztjaim, kövessen ki bátran. Mert fogok még változni sokat. Erősebb, határozottabb leszek és mindenkinek ezt fogom átadni a dalaimmal.

(Kiemelt kép: dfp.hu)