Hevesi Tamásnak vasárnap Erdélyben kellene koncerteznie, de helyette nyaralni ment: kitört a botrány

Hevesi Tamás elárulta az igazságot. 

2024. július 26., 16:16

Szerző:

Hevesi Tamásnak vasárnap Csanáloson kellene lennie a Strudlifesztiválon. A népszerű zenész azonban jelenleg a nyaralását tölti, így nem fog részt venni az erdélyi koncerten. Kiderült azonban, hogy egy szervezési hiba áll a háttérben, és az énekes senkinek sem akart rosszat. 

„A 20 órától tervezett Hevesi Tamás-koncert sajnálatos módon elmarad. A művész úr a februárban megkötött szerződés és fellépési díjának előreutalása ellenére a hét közepén, szerdán tudatta velünk, hogy megfeledkezett a csanálosi Strudlifesztiválon való fellépéséről, és elutazott nyaralni. Komoly fejtörést okozott ez számunkra. Azonban nem engedtük, hogy kedvünket szegje ez a fajta negatív hozzáállás és tapasztalat. Hevesi Tamás helyett egy másik közismert fellépő fog színpadra állni este 8 órától, a közismert magyarországi pop-rock énekes, Sipos F. Tamás koncertjére kerül sor” 

– nyilatkozta korábban Vinkler Rolland alpolgármester.

Az énekest egyébként Sipos F. Tamás fogja helyettesíteni. 

Hevesi Tamás a Blikknek szólalt meg az üggyel kapcsolatban, és elmondta, hogy jogi lépéseket fog tenni, mert rosszindulatúnak tartja a felröppent híreket. A zenész nem elfelejtette a koncertet, csupán az asszisztense nem továbbította neki a szerződését, így csúszott félre a szervezés.

„A szemen szedett hazugságot azért is mondtam, mert azt mondták, én elfelejtettem. Nem szoktam elfelejteni koncerteket, műsorokat, sőt nagyon büszke vagyok, ha a határon túlról hívnak. Főként, mivel már nagyon-nagyon rég nem énekeltem Erdélyben, és nagyon örültem ennek a lehetőségnek”

– mondta a lapnak Hevesi Tamás, aki nem írta alá a szerződést.

„Ez úgy működik az én rendszeremben, hogy Krisztinek és nekem is van egy asszisztensünk, aki aláírja a szerződéseket. Akkor a szegény hölgy – aki igazából csak január óta csinálja ezt, ezért még újonc – elrontotta. Emberek vagyunk, elhibázta, nem küldte tovább nekem az aláírt szerződést. Nekem rengeteg felkérésem van. A telefonok jönnek-mennek, én beírom kérdőjellel, hogy lesz, vagy épp nem lesz, de sokan csak megkérdezik, hogy ráérek-e, és én ilyenkor odaírom a naptárba, hogy kerestek, de nem lett kiegyenesítve ez a pont a végén. Nyilván nem tettük volna oda a nyaralásunkat, ha tudtam volna, hogy ez a rendezvény valóban lesz, és nekem is ott kell lennem”

 – tette hozzá a zenész.

Hevesi Tamás a feleségével, Hevesi Krisztával 10 napra utazott el, és szerdán kapta az értesítést, hogy vasárnap Csanáloson kellene lennie. Az énekes elismerte, hogy az ő oldaluk hibázott, de azt kikéri magának, hogy elfelejtette a koncertet. Amikor meglátta, hogy vasárnap fellépése van, úgy fogalmazott, hogy „kiesett a kanál a kezéből”.

Hevesi Tamás azt pedig állítja, hogy nem kapott meg semmiféle pénzt előre:

„Ez rágalmazás és becsületsértés. Semmilyen pénzt nem kaptam meg. Az, hogy a közvetítői iroda bekéri a megrendelőtől, az egy normális folyamat, de én ezt nem kaptam meg, hiszen nem dolgoztam meg érte, nem voltam ott. Mindig a műsor után nyolc-tizenöt-harminc napon belüli átutalással szokták fizetni. Mivel szembesültem azzal, hogy mi történt – sajnos rajtam kívülálló okoknál fogva –, azt is felajánlottam, hogy ha kell, bármikor ingyen és bérmentve bepótolom ezt a műsort. Kiutazom, megcsinálom”

– mondta el a Blikknek az énekes.

(Kiemelt kép: Youtube - Palikék világa by Manna)