Itt vannak a legfontosabb tudnivalók az X-Faktor titokzatos, új mentoráról

Ukrajnában hatalmas népszerűségnek örvend.

2022. május 5., 12:36

Szerző:

Mint megírtuk, fény derült kik lesznek az X-Faktor idei mentorai: míg Puskás Peti, ByeAlex és Gáspár Laci visszatérnek, Csobot Adél helyett egy új énekesnő érkezett. Herceg Erika lesz az új női mentor a zenés műsor idei évadjában. Na, de mit is kell tudni az ukrán-magyar énekesnőről?

Erika Mikolajivna Herceg 1988 július 5-én született Kárpátalján, Kisdobronyban. Az énekesnő édesapja magyar, míg az édesanyja félig magyar, félig ukrán származású. A népszerű sztár gyerekkorábban a magyarországi Záhonyba járt iskolába a határmentén, ám amikor egyre szigorodtak a határátlépési szabályok, végül a falujában lévő iskolába került. Később Nagydobronyban járt iskolába, ahol magyarul énekelt az iskolai kórusban és több regionális versenyt is megnyert.

2006-ban Herceg felvételt nyert a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Intézet Közgazdasági és Gazdálkodási Tanszékére. Egyetemi hallgatóként Herceg pincérnőként és call center operátorként is dolgozott, mielőtt 2009-ben diplomát szerzett. Az énekesnő az egyetem elvégzése után modellként kereste a kenyerét: Kijevbe költözött és fehérnemű modellként dolgozott. 2012-ben pedig az ukrán Playboyban is feltűnt.

2013-ban Herceg Erika részt vett egy zenés műsorban, amelyet két másik énekesnővel: Anastasia Kozhevnikovával és Misha Romanovával együtt megnyert, ezután pedig bejelentették, hogy összeállnak és a Nu Virgos nevű formációként folytatják a karrierjüket. Hét évvel később, Herceg Erika úgy döntött, hogy távozik a zenekarból és szólókarrierbe kezd.

Az énekesnő 2020 szeptemberében Kazahsztánba, Almatiba költözött, majd még ez év novemberében kiadta az első szólóját, , az "Imitatsiya"-t, ezt követte egy második lemez is, majd egy év pihenés után 2021-ben tért vissza a zenéléshez, ekkor jelent meg az "Otpusti" kislemeze. 

X-Faktor hírek

Mindent megváltoztat az RTL: idéntől eltörlik az X-Faktor egyik legalapvetőbb szabályát

Két kézzel szórja a pénzt Manuel, az X-Faktor sztárja

Fotó: az X-Faktor győztese, Alee újabb tetoválást csináltatott az arcára

(Kiemelt kép: Herceg Erika Instagramja)