Hámori Gabriella szokatlanul keményen beleállt: Szeretem a munkám, de sokszor kevésnek érzem

Hámori Gabriella, a Valami Amerika és A vizsga sztárja megdöbbentő vallomást tett.

2022. október 15., 11:47

Szerző:

Hámori Gabriellát, az Örkény Színház színésznőjét sokan a fent említett két film valamelyikéből ismerik, de benne volt az Állítsátok meg Terézanyut!-ban és legutóbb a Post mortemben is. A 43 éves színésznő az Instagramján most egy elgondolkodtató vallomást tett, mint mondja, nehéz gondolatait osztja meg.

Azzal kezdi, hogy elkapott a kislányától egy klasszikus óvodai betegséget, és a kényszerpihenő miatt rengeteg dolgot ki kellett hagynia. Eközben a következőkön gondolkodott:

„nagyon sok minden megfordult bennem az elmúlt hónapokban és egyre több dolog feszült is egyszerre, nem véletlenül estem ágynak, a sok nehéz gondolat húzott le. Szeretem a munkám, de sokszor kevésnek érzem. Rengeteg időt és energiát követel, de közben keresem azt, mit lehetne tenni egy emberségesebb világért, az egyenrangú emberi viszonyokért. Valami intelligens könnyedségért a kommunikációban, hogy ne harapjon meg mindenki valakit minden pillanatban. Amikor színházba jönnek az emberek, érzem az erejét annak, amit csinálunk, de a nagy egészre ez nincs hatással. Egy apró buborékban munkálkodunk.
Közben a létfenntartás örökös és életveszélyes turbulenciájában küzd a legtöbb ember, mi is. Rettenetesen kizsigerelve látok sokakat, szívszaggató a híreket is olvasni, a hatalmak cinikus, lelketlen, hazárdjátéka egészen elképesztő, és érezhetően mindenki feszültebb ettől, hogy mi minden jöhet most. Nincs autóm, így a városban legtöbbször gyalog vagy tömegközlekedéssel megyek. Egyre érzékenyebb vagyok az emberekre. Nem tudom, mit lehetne tenni, hogy a helyzet változzon. Sokkal szolidárisabb világban szeretnék élni, nem ilyen kegyetlenül megosztott társadalomban, hanem együttérző, okos világban. Emellett erősebb hálót kellene vonni az emberek alá, ami megtartja őket kibillenéskor, zuhanáskor. Mint Pina Bausch előadásában a virágmező. [...]
Nagyon fontos, hogy kinyissuk a szemünket és lássuk meg, amit nehéz látni, vagy amit nem akarunk, de azért kell szembenézni, hogy ismerjük fel, hogy mit kell és mit tudunk változtatni. Együttérzéssel, szeretettel.”

Íme a teljes poszt, amiben Hámori Gabriella azt a címkét is elhelyezi, hogy #achangeisgonnacome, azaz „változás fog jönni”.

Hámori Gabriella egy videót is ajánl a posztjában, ez pedig alább tekinthető meg. A Jónás Vera Experimenttől a Kesergés című dal hivatalos videójáról van szó.

(Kiemelt kép: Hámori Gabriella Instagramja)