Halász Judit a halálközeli élményéről beszélt: Fekete alagutat láttam, a végén gyönyörű fény

Halász Judit azt is elárulta egy friss interjúban, miért nem érdekli már az asztrológia.

2024. május 25., 07:21

Szerző:

Halász Judit egy roppant érdekes és elgondolkodtató interjúban idézi fel a Story.hu számára a csaknem végzetes balesetet, amikor 1996-ban elütötte egy rendőrautó.

Halász Judit azt meséli, egy alagutat látott

Mindjárt áttérünk a halálközeli élményre, de egy másik, szintén igencsak spirituális-ezoterikus témát is érint a 81 éves énekes-színésznő a friss interjúban: az asztrológiát. A következőket mondja róla:

„Manapság már nem foglalkozom vele. A csillagfejtés tudománya akkor érdekelt, amikor olyan problémákkal küzdöttem, amelyekről úgy éreztem, hogy egyedül nem tudom megoldani. Akkor szinte menekültem az asztrológiához. Aztán rájöttem, hogy magamnak kell megoldanom azt, amit én rontottam el, vagy ami körülöttem problémát okozott.”

1996-ban volt, hogy az akkor 54 éves színésznőt elütötte egy rendőrautó a Margit körúton. A balesetre, illetve az azt követő időszakra visszaemlékezve Halász Judit többek között a következőket meséli:

„Hirtelen megjelent egy autó, és elütött. Ezt az autót egy fiatal rendőrhadnagy vezette, aki éppen nem volt szolgálatban. Nemcsak kórházba kerültem, hanem egy hétig kómában feküdtem. Csak arra emlékszem, hogy mekkora örömöt jelentett a barátaimnak, a szeretteimnek, amikor visszatértem az életbe. Amikor minden kérdésükre válaszolni tudtam, nem lett maradandó sérülésem.”

Ezt követően volt a halálközeli élménye egy olyan operáció során, ami közben talán lehet, hogy orvosi műhiba fordult elő, hiszen nem tudtak eleget Halász Judit állapotáról, vagy ha igen, akkor nem vették figyelembe, hogy a színésznő milyen gyógyszert szed, és ennek súlyos következményei lettek:

„Volt egy másik műtétem, ahol valószínűleg elfelejtették, hogy vérhígítót szedek. Elvégezték a beavatkozást, amire majdnem rámentem. Ez a halálközeli élmény nagyon szép volt. Fekete alagutat láttam, aminek a végén gyönyörű fény ragyogott. Ekkor az intenzív osztályon egy nővér elkezdett kiabálni, hogy baj van velem. A következő pillanatban ott termett sok orvos és nővér. Hat órán keresztül próbáltak magamhoz téríteni, és visszaadni azt a mennyiségű vért, amelyet elvesztettem.”

Halász Judit élete ezután sem volt szerencsés, már ami az egészségi állapotát illeti: a színésznő mellrákkal is megküzdött – de emellett a hepatitis C vírussal is megfertőződött.

A színésznő kezelésében a Telex.hu tavaly nyári cikke szerint a legnagyobb orvosi dilemmát annak eldöntése jelentette, hogy a váratlanul berobbant májgyulladás egy áttét jele-e, vagy „csupán sima” hepatitis C; szerencsére gyorsan kiderült, hogy utóbbiról volt szó.

„Senki nem tudja, honnan jött egy olyan májbetegség, amit csak vér útján lehet elkapni. 17 évig éltem így, ezzel a betegséggel. A tizenhetedik évben néztem a televíziót, amiben azt mondták, a Hepatitis C gyógyszerét megtalálták. 1989-ben fedezték fel a vírust, nekem azalatt az idő alatt két barátom meghalt ebben a betegségben”

– mondta Halász Judit a műsorban.

(A kiemelt kép a Pendragon legenda című film forgatásakor készült 1974-ben. Fotó: Fortepan/Révész György)