Gálvölgyi Jánost nem engedték volna haza, ha ezt teszi

Gálvölgyi János a születésnapján emlékezett vissza az elmúlt időszakra. 

2023. május 26., 10:01

Szerző:

Gálvölgyi János a 75. születésnapját ünnepli, és kórházi kezelése után már otthon teheti ezt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész a kerek évforduló alkalmából most visszaemlékezett arra, hogyan lett színész. 

Először az 1968-as Ki mit tud? című tehetségkutatón fedezték fel, akkor még komikusként, majd ezután nyert felvételt a Színház-és Filmművészeti Egyetemre, ahol 1973-ban végzett. 

„Igazából mindig is színész szerettem volna lenni, azonban az érettségi után elsőre nem vettek fel a Színművészetire. Úgy terveztem, hogy addig is elszegődöm segédszínésznek egy vidéki társulathoz, amíg újra próbálkozhatok. Édesapám azonban kijelentette, hogy tegyek így nyugodtan, de akkor haza többé ne menjek”

– mesélte a Story magazinnak

„Három évvel ki lehetett tolni az egyenruha-viselést, én ezért kezdtem fényképésznek tanulni. Volt egy barátom, aki a Révai Nyomdában dolgozott. Amikor meglátogattam, láttam, hogy fehér köpenyben üldögélnek ott az emberek, annyira nem tűnt megerőltetőnek, amit csinálnak. Azt mondtam magamban: akkor ez jó lesz nekem is.”

Végül 1967-től 1968-ig dolgozott fényképészként, de valójában mindig is a színészetre vágyott és álmát meg is valósította

(Kiemelt kép: Gálvölgyi Dorka Facebook-oldala)