Galambos Lajos a szenvedéstől „bekattant”: ezen dolgozik a börtönben

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi egyre kevésbé tudja tartani magát betegsége miatt a börtönben.

2023. június 3., 10:17

Szerző:

Hatodik hetét tölti jelenleg a börtönben Galambos Lajos. Az áramlopásért három év, hat hónapra elítélt zenész számára a büntetés letöltése azért különösen nehéz, mert az utóbbi időben nagyon leromlott az egészségi állapota. Az eddig hat hétből egyet a börtönkórházban töltött Berettyóújfalun, de aztán visszakerült Baracskára, ahol egyre jobban fogy, mivel nem tudja megenni az ételt.

Eddig úgy lehetett tudni, hogy betegsége miatt csak leturmixolva tudja elfogyasztani az ételt, de ezt pár hét elteltével annyira undorítónak találja, hogy a Blikk legfrissebb tudósítása szerint már ez sem megy neki. Ehelyett a felszolgált ételekből csak azt szürcsöli ki, ami folyékony, például a pörköltből a szaftot, és többet nem eszik. Ennek hatására folyamatosan gyengül tovább, és a fizikai rosszullét miatt már szellemileg sem bírja a bentlétet.

„Egyre jobban kezd magába fordulni, ahogy a börtönszleng mondja, kezd »bekattanni«. Hogy mennyire a saját kis világában kezd élni, azt az is jól bizonyítja, hogy elkezdett a betegszobán egy színházi darabot írni, egy négyfelvonásos előadáson dolgozik épp”

– írja róla a lap.

Az egyetlen pozitívum volt a héten, hogy úgy tűnik, Galambos Lajos remek állapotban adta át vállalkozásait fia kezeibe, így anyagi problémái nem igazán lesznek a családnak, úgy tűnik, Lagzi Lajcsi addig is keresni fog, amíg a börtönben ül.

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)