Frabato ősi mágust börtönre ítélték, íme, mit követett el

A Frabato által megkárosított asszony mesélte el az ügyet.

2022. június 13., 08:10

Szerző:

Frabato ősi mágus a sztároknak adott jóslataival kapcsolatban lett országszerte ismert, többek között Berki Krisztiánnak is jósolt a tévében. Frabato – polgári neve Fischl András – általában mások magánéletéről beszélt elemzéseiben, de most a sajátja került az érdeklődés középpontjába: a Blikk azt írja, hogy felfüggesztett börtönre ítélték.

Az ügy ott kezdődött, hogy a későbbi károsult 2008-ban elkezdett Frabatóhoz járni, akitől a mágus valamivel később 10 millió forintot kért azzal, hogy befekteti és fél-egy év alatt 25-30%-os kamatot nyer rajta a hölgynek. Az asszony át is adta a pénzt, de hamarosan kifogásokat kapott, hogy Frabato miért nem tud találkozni vele, nemhogy a pénzét visszaadni. A károsult minden módon megpróbálta felvenni a kapcsolatot a mágussal, hogy pénzét visszakapja, erre Frabato feljelentette a nőt zaklatásért, akit erre megrovásban részesítettek.

Az asszony beadványa nyomán 2020-ban azonban vádat emeltek a sztárjós ellen, a büntetőperről a valódi neve elhallgatását kérő nő a következőket meséli:

„évekig ment a per, szembesítettek is. Képes volt a szemembe hazudni, zaklatónak, bolondnak akart beállítani, aki azért indított ellene a hadjáratot, mert nőként nem kellettem neki, holott erről szó sem volt. Én nem közeledtem, ő viszont több alkalommal is túllépett egy határt. Több tanú is mellé állt, védték őt. Nehéz időszak volt, az egészségemet megviselte az elmúlt több mint tíz év, de sosem adtam fel.”

Az ítélet végül az lett, hogy Frabatót csalásért egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két év hat hónapra felfüggesztette a bíróság. A mágusnak ezen kívül 300 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, és a károsult ezek után egy polgári pertől remélheti, hogy az összeget visszakapja.

„További jogi lépéseket teszek, hogy visszakapjam, ami az enyém. Bár nem tudom, hogyan lehet behajtani, mert tudtommal semmi nincs a nevén. A tárgyaláson azt vallotta, 107 ezer forint a havi bevétele, a cége és az irodaként szolgáló ingatlan sem az ő nevén van, bár úgy tudom, az I. kerületben lakik egy csodás lakásban, mutogatta az újságban, meg azt is, hogy drága motorral furikázik”

– nyilatkozta a sértett, aki a riportban helyenként igen keményen fogalmaz: a sztárjóst a „gerinctelen, jellemtelen parazita” szavakkal írja le.

Bár a cselekményről első fokon tavaly, másodfokon pedig idén márciusban született ítélet, Frabato azt mondja, a témáról nem kíván nyilatkozni, mert az ügy még folyamatban van.

További ügyek

Megvan a büntetőítélet: Lovasi András vagy fellebbez, vagy eladja a házát

Árpa Attila nem jelent meg a tárgyalásán, felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

Upsz: Aurelio rossz börtönbe próbált meg bevonulni

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)