Fogyás: Emilio gyomorgyűrűjét ezért kellett lecserélni

Emilio és a felesége egyaránt új gyomorbypasst csináltattak: megműttették magukat a fogyás érdekében.

2024. február 8., 12:25

Szerző:

Drasztikus lépésre szánta el magát a fogyás érdekében Jellinek Emil, azaz az Emilio néven ismert mulatóssztár, aki annak idején többek között az Édes élet című realityben és a Sztárban sztár című vetélkedőben is szerepelt.

Jó 15 éve már, hogy a feleségével mindketten gyomorgyűrűt tettettek be: Jellinek Tinának 2007-ben, Emiliónak 2008-ban csinálták meg az operációt, ezután házasodtak össze. A beavatkozásra nagyon nagy szükség volt, hiszen volt, hogy Emilio testsúlya a 168 kilót is elérte.

A gyomorgyűrű és az életmódváltás azonban nem hozta meg a kívánt eredményt, vagy legalábbis nem véglegesen, mesélik most Emilióék a Tények plusz című TV2-es műsor friss riportjában.

„2021-ben kínkeservesen 20 kilót lefogytunk úgy, hogy tényleg nagyon odafigyeltünk a kajára, heti 4 napot mentünk edzőterembe edzővel. Le is ment gyönyörűen 20 kiló, ahogy egy picit lazítottunk ezen, vagy nem tudtunk olyan intenzíven odajárni, vagy nem figyeltünk annyira oda az érkezésre, akkor a 20 kilóból mindjárt visszajött 30. És akkor ott tartottunk, hogy ő is el volt keseredve és én is el voltam keseredve”

– meséli Jellinek Tina az alábbi videóban. Ezért a gyomorbypass mellett döntöttek, amit Isztambulban csináltattak meg. A riportban a következő hangzik el az operációról:

„ez egy végleges dolog. A bypassnál azon kívül, hogy a gyomorból kivágnak, a vékonybelekhez is hozzányúlnak, a felszívódásba is. Ezért ez egy végleges dolog. Itt is az ember elkövethet hibákat, hogy X idő múlva, amikor már egy picit jobban fog tudni enni... de annyit, mint előtte, soha többet nem fogunk tudni enni.”

A műtét előtt azért Jellinekék még rendeztek egy (remélhetőleg életükben utolsó) gasztroturnét. Végigjárták a 8 kedvenc éttermüket egy héttel az operáció előtt. Emilio így mesél ezekről az étkezésekről:

„tudják, hogy jó vendégek vagyunk: állat módra, mindenből dupla adagot, végigettem az étlapot!”

Jellinek Tina 105 kilós volt a műtét előtt, és 10 kilót már sikerült is leadnia. Az a célja, hogy további 30 kilót fogyjon. Emilio nem árulja el, hogy most mennyi, de azt igen, hogy ő pedig 75 kilóra szeretne lemenni, hogy a koncerteken problémamentesen nyomhassa a show-t.

Ilyen gyomorszűkítő műtétet csináltatott egyébként évekkel ezelőtt Gáspár Bea is, és ő utólag azt nyilatkozta, hogy eléggé megsínylette az operáció utáni időszakot:

„rengeteget sírtam a műtétem után, mert nagyon nehezen szoktam meg, hogy csupán kis adagokat ehetek. Amikor gyorsan ettem, vagy túlettem magam, borzasztóan rosszul voltam, iszonyatos fájdalmakkal kellett megküzdenem.”

(Kiemelt kép: TV2/Tények plusz)