Újabb megható videón látható a súlyos beteg Céline Dion

Újabb könnyfakasztó videót posztolt magáról Céline Dion, ami a párizsi olimpia megnyitója előtti pillanatokat örökíti meg.

2024. augusztus 17., 16:39

Szerző:

Céline Dion újabb megható videót posztolt, melyen az látható, amint a párizsi olimipia megnyitóján a monumentális fellépése előtt beénekel, kisminkelik, elkészül a királynői frizurája és felveszi a Dior ruhakölteményét, melynek elkészítése több mint 1000 órát vett igénybe, és amiben csak úgy ragyogott a párizsi éjszakában. A felvétel tanúsága szerint az énekesnő különböző nyújtógyakorlatokat is végez a színpadra lépése előtt, melyet bizonyára a betegsége miatt végzett el.

A videó csúcspontja ugyanakkor egyértelműen az a jelenet, amikor Dion megöleli fiát, a 23 éves René-Charlest, aki sírva fakad a szeretetteljes gesztustól.

Mint ismert, Céline Dion kanadai, québeci születésű, francia anyanyelvű, az angolt csak erős francia akcentussal beszéli – viszont különös népszerűségnek örvend azokban az országokban, ahol franciául beszélnek. Ennek a kötődésnek köszönhető, hogy ő képviselhette Svájcot 1988-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon – hiszen a francia Svájc egyik hivatalos nyelve. S talán ennek köszönheti azt is, hogy most az olimpiai megnyitón is hallhattuk énekelni.

Céline Dion egy ritka betegséggel küzd

Az 56 éves, kanadai énekesnő, Céline Dion korábban már beszélt arról, hogy felsőtestének és a végtagjainak merevségét okozza az a betegség, ami olyan erős görcsökkel jár, amik akár bordatörést is okozhatnak neki. Az SPS nevű betegséget egyelőre nem tudja gyógyítani az orvostudomány, és az a legtöbb páciens számára az addigi életminőségének drámai romlását okozza, de sokszor akár halált is okozhat. Bár a merevség állandó is lehet, az izomgörcsök rohamszerűen érkezhetnek. Céline Dion is a betegség ezen vállfajával küzd, az egyik rohamáról korábban egy videót is megosztott.

Az énekesnő emellett elmondta azt is, hogy a rohamai alatt előfordul vele, hogy nem tud beszélni sem, és gyermekeit (ikrei 13 évesek) már előre felkészítette, hogy ilyenkor mit kell tenniük: 

„»Ne ijedjetek meg, ha nem tudok beszélni. Anya nem haldoklik. Anya csak nem tudja használni a hangszálait. Ha nem is tudok válaszolni, akkor is lehet, hogy hallak benneteket, csak nem tudok kommunikálni.« Tudják, mit kell tenniük: kihívni a mentőket.” 

Céline Dion egyébként ekkor jelentette be, hogy bár sokszor beszélni sem tud a betegsége miatt, nemhogy énekelni, de eldöntötte, hogy visszatér a színpadra.

(Kiemelt képünkön Céline Dion énekesnő. Forrás: Céline Dion Instagram oldala)