Kirúgták azt a betegszállítót, aki Curtis anyját köntösben és mezítláb a folyosón hagyta

Curtis egy közösségi média posztban számolt be arról, milyen méltatlanul bántak a betegszállítók az édesanyjával. A cég bocsánatot kért,

2024. január 22., 16:16

Szerző:

Mint korábban részletesen megírtuk, Curtis, azaz Széki Attila szombaton a Facebookon számolt be arról, hogy az édesanyját egy betegszállító cég a kórházból hazaszállítva mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta. Az Országos Mentőszolgálat ezután azt közölte, hogy mulasztás történhetett, ezért az ügyben vizsgálat indul.

Széki Tibor, Curtis testvére hétfőn azt mondta az ATV Híradójának, hogy a betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. tulajdonosa felhívta őt, bocsánatot kért a családtól, de tudja, hogy megbocsáthatatlan, ami történt. Mint mondta,

a betegszállítót, aki nyolc éve dolgozott a cégnél, azonnali hatállyal elküldték.

A cég tulajdonosa egyúttal felajánlotta a családnak, hogy ha bármiben tud, akkor segít nekik.

A rapper édesanyja lábfájdalmaktól szenvedett és a cukra is magas volt, emellett zavartan viselkedett. Hívták a mentőt, amely több mint három óra várakozás után érkezett ki, ezt követően az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, majd reggel egy betegszállítóval hazavitték a lakcímére. Curtis és családja erről akkor értesült, amikor többedszerre is felhívta a kórházat, hogy az édesanyja felől érdeklődjön. 

„Összekaptunk magunkat és gyorsan átmentünk a tőlünk 5 percre lévő lakásához ahol az a kép várt, hogy Anyu szatyra felakasztva a kilincsre a pokróc a földön, de Anyu sehol, köntösben mezítláb úgy, hogy ő gurulós kocsival közlekedik ami az én kocsiban volt a tiszta ruháival telefonjával egyetemben. Anyukánkat egy emelettel lejjebb egy instabil műanyag székre támaszkodva, azt maga előtt tolva mint a járás segítő kocsija lenne sírva, kétségbeesve találtunk meg” – írta a rapper a Facebookon.

Curtis azt is írja: a 70 éves édesanyját a betegszállítók le is teremették azért, hogy miért hozatta haza magát, ha nincs otthon senki.

A 24.hu az Országos Mentőszolgálattól (OMSZ) azt a választ kapta, hogy a betegszállítás nem az OMSZ feladata. A kórházba szállítás sürgősségi besorolása a beteg ellátási szükségletének és veszélyeztetettségi szintjének megfelelő volt – írták. A beteg hazaengedéséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég a felelős.

Az OMSZ azt írta: a rendelet értelmében a mentőszolgálat feladata a betegszállítási feladatok felvétele, az adatok továbbítása az illetékes betegszállító cégnek és a feladat teljesítésének követése. Az OMSZ-nek a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása. Közleményük szerint megértik Széki Attila felháborodását, „és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik”. 

(Kép: Curtis a The Voice című műsorban)