Bódi Csabi arról beszélt, miért tizenévesen kell férjhez menniük a roma lányoknak

Bódi Csabi fia ballagása kapcsán szerepelt a Mokkában: „most élőben vagyunk már? Ja!

2023. június 23., 10:50

Szerző:

Ezen a héten szerdán Esztergályos Cecília késve érkezett a saját házában készülő Mokka-interjúra, most pénteken pedig Bódi Csabi volt az interjúalany, aki már vagy fél perce beszélt, amikor hirtelen rájött, hogy ezt már közvetíti élőben a tévé:

most élőben vagyunk már? Ja, akkor szia anya!

Az interjúból eddigre már kiderül, hogy a roma zenész összekeveri a cukkinit az uborkával és a sonkát a szalonnával, de még csak itt indul a hullámvasúthoz hasonlítható interjú, amiben egymást váltják, sőt, néha egymással keverednek a vicces és a komoly-elgondolkodtató részletek.

Egy ilyen mozzanat, amikor Bódi Csabi a fia ballagásához a következő gondolatot fűzi hozzá:

a nem roma társadalomban egy nyolcadikos ballagás nem olyan nagy dolog. Nekünk igen, mert a romákra sajnos eddig az volt a jellemző, hogy nem nagyon tanulnak tovább. Szakközépiskola vagy érettségi vagy netántán diploma – ez nem opció.

Bódi Csabi visszaemlékszik, hogy az ő ballagásán nyolcadik osztály után 150 vendég volt, a fiának most ennél szerényebb bulit rendeztek, de ajándékok azért voltak, többek között egy aranynyaklánc.

Bódi Csabi szerint náluk a tanulás helyett a családalapítás a legfontosabb. Erről a következőket meséli:

„azért fontos nálunk a családalapítás, mert nekünk fontos, hogy ártatlanul kapjuk meg a feleségeinket. 20-25 évesen nem lehet már ártatlan, érintetlen lányt találni. És ezért fiatalon vesszük el, vagy nem is tudom, hogy kell mondani. Gina is 17 éves volt, amikor elvettem feleségül. Anyukám 14, de az egy kalandos sztori. Férjhez akarták adni egy másik cigányhoz, anyám meg közben már apámba volt szerelmes. [...] Elszöktek.

A teljes videót itt találja.

A forgatásról Bódi Csabi a következő képet tette ki az Instagramra.

(Kiemelt kép: Bódi Csabi Instagramja)