Berki Mazsi posztolta az első babafotót és szülés utáni videót: férje döntött arról, hogy császár legyen

Berki Emma Katerina most debütált az Instagramon, kiderült, mi nem szerepelt az élő közvetítésben.

2021. november 9., 08:01

Szerző:

November 4-én, pénteken született meg Berki Emma Katerina, azaz Berki Krisztián és felesége, Berki Renáta első közös gyermeke. A névről és a névadásról az apa tegnap több érdekeset is elmondott, erről ide kattintva olvashat többet.

Nagy visszhangot keltett, hogy a szülést a pár élőben kívánta közvetíteni, de a péntek hajnali adás óta az anyuka, Berki Mazsi nem szerepelt a közösségi médiában. Most azonban visszatért és közzétette az első fotót kislányáról, amit egy imával kísért:

„Boldogasszony, hozzád fordulok, Tölts be engem a te Fényeddel. Békéddel, boldogságoddal. Adj erőt és ringass engem a születés ösvényén. Védelmezz bennünket és oltalmazz. Átadom magam a születés folyójának, hogy életet adjak a kisbabámnak. Védelem és oltalom van rajtam/rajtunk! Ámen”

Új videó került fel ezen kívül a Teleport.hu című oldalra, ahol a szülés közvetítését lehetett figyelni, és ahol az adások továbbra is újranézhetők – a legtöbb tartalom nem fizetős, köztük ez az új videó sem. A most publikált felvételen az hangzik el, hogy az a szülés másnapján készült a kórházban, és Berki Mazsi a kórházi ágyban filmezi magát, miközben a kislánya mellette alszik. A baba a felvételen nem látható.

Az anyuka többek között arról beszél, hogy természetes úton szerette volna a világra hozni a kislányát, de ez végül nem így volt, nem sikerült természetes úton szülnie, így császármetszést hajtottak végre nála epidurálással. Azt mondja, ezen a ponton meg kellett szakítani a közvetítést, mert az érzéstelenítést nem videózhatták, ekkor az édesapa sem lehetett bent. A természetes szülésről Berki Mazsi a következőket mondja:

„nem tudtam volna megcsinálni, gondolhat bárki bármit. Ha gyengeségnek számít, akkor én gyenge voltam ebben. De én azt gondolom, hogy ilyenkor igenis szükség van arra, hogy döntést merjünk és döntést tudjunk hozni a születendő gyermekünk életéről és a saját életünkről. Mert itt kettő életről döntünk ilyenkor már. És ilyenkor a családapa és a férj a legjobb rálátása szerint dönt, és én teljesen rábíztam egyébként Krisztiánra a döntést, de nagyon örülök, hogy így döntött. Őneki borzalmas volt látni, hogy én mennyit szenvedek.”

A közvetítéssel kapcsolatban egyébként sokakban felmerült, hogy mégsem élőben ment, ezekre a vádakra Berki Krisztián tegnap reagált, erről ide kattintva lehet bővebben olvasni hétfő cikkünkben.

(Kiemelt kép: Berki Mazsi Instagramja)