Babicsek Bernát halálát rekonstruálni fogják a gyászoló szülők jelenlétében

Babicsek Bernát szüleire felkavaró pillanatok várnak. 

2022. november 16., 08:39

Szerző:

A mai napig keresik a válaszokat Babicsek Bernát szülei. A népszerű színész halála máig tisztázatlan, de a szülők hisznek abban, hogy mulasztás történt, ezért is indult nyomozás. Korábban beszámoltunk róla, hogy az elhunyt harmonikás családja azért fordult ügyvédhez, mert az első körben lezárult nyomozati iratokból arra következtettek, hogy Babicsek Bernát életét meg lehetett volna menteni. 

A színész szülei úgy gondolják, hogy a biztonságtechnikai cégtől kiérkező járőr nem volt elég körültekintő.  A füstjelző jelzett Babicsek Bernát otthonában, valamint a füst a szellőzőn keresztül áradt ki a házból. A család úgy gondolja, ha a járőr elég körültekintő, a színész még ma is élhetne. 

„Amennyire nem volt alapos az előző vizsgálat, most annyira körültekintően jár el a nyomozó hatóság. Az újabb kihallgatások után most rekonstruálják Bernát halálának éjszakáját, minden apró részlettel és körülménnyel együtt. Bízunk benne, hogy a folyamat még inkább a jogi véleményünket fogja igazolni. Álláspontom szerint az eddigi eredmények és a tragédia éjszakáján készült felvételek bizonyítják, hogy mulasztás történt, és Bernát életét meg lehetett volna menteni”

- mondta Dr. Borbély Zoltán ügyvéd a Blikknek.

A család ügyvédje elárulta, hogy a szülők egyre nehezebben viselik a nyomozást, valamint nem tudták feldolgozni imádott gyermekük elvesztését, de kitartanak, és abban bíznak, hogy hamarosan fény derül az igazságra. A szülőknek hatalmas lelki erőre lesz szükségük, mert a tragédia rekonstruálását nekik is végig kell majd nézniük. 

(Kiemelt kép: dfp - Kunos Attila)