Babicsek Bernát édesanyja megrendítő dolgot tapasztalt fia sírjánál

Babicsek Bernát édesanyja továbbra is küzd azért, hogy kiderüljön az igazság.

2022. november 11., 07:42

Szerző:

Babicsek Bernát 41 évesen hunyt el tavaly szilveszter napján saját otthonában egy tragikus balesetben, amikor tűz keletkezett a házban. A riasztó riasztott ugyan, de a kiérkező szakemberek nem vették észre, hogy baj lenne, és nem ébresztették fel a házban alvó férfit, aki nem sokkal később füstmérgezést kapott. A színész édesanyja, Babicsekné Szauter Márta azóta jogászhoz fordult, mert a Katasztrófavédelemtől továbbra sem kaptak választ a fiuk halálával kapcsolatos kérdéseikre, és a gyászoló szülő most újra nyilatkozott az ügyről, ezúttal a Bors című lapnak.

„Hibát hibára halmoztak aznap, mert nem ellenőrizték a házat tüzetesen. Be kellett volna hatolniuk az épületbe, akkor talán még időben odaértek volna, és Bernát élne. Még nem ért véget a nyomozás, ez igaz. Bernátot sem hozza vissza semmi, ez is így van. De ha azzal, hogy nem hagyjuk annyiban a történteket és ezzel egy másik ember életét megmentjük, akkor már megérte!”

– mondja Babicsek Bernát édesanyja arról, hogy az ügy továbbra sem záródott le.

Van valami azonban, ami erőt ad a gyászoló szülőknek. Minden alkalommal, amikor kimennek a sírhoz, azt tapasztalják, hogy rengetegen helyeznek el rajta friss virágot és mécseseket. Ezzel kapcsolatban Babicsek Bernát édesanyja így fogalmaz:

„látszik, hogy mennyien szerették a fiamat, ez jó érzéssel tölt el.”

Közben Babicsek Bernát egykori zenésztársai azt tervezik, meghekkelik az elhunyt telefonját, mert abban tárolta szerzeményeit – hátha találnak benne egy eddig még nem hallott dalt, amit a fiatalon elhunyt tehetség emlékére színpadra lehet állítani.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)