Babicsek Bernát édesanyja: Azt hittem, infarktust kapok, amikor megláttam a felvételeket

Babicsek Bernát újévre virradóra hunyt el, a szülők bíznak benne, hogy bebizonyosodik a mulasztás.

2022. augusztus 16., 08:21

Szerző:

Folytatódik Babicsek Bernát halálának ügye. A színész újév napjára virradóra hunyt el füstmérgezésben a saját lakásában, pedig a füstjelző riasztó működésbe lépett, és egy biztonsági őr ki is ment a házhoz. A járőr azt tapasztalta, hogy füst jön a házból, de úgy látta, hogy a kéményből. Hallotta, hogy a tulajdonos bent horkol, ezért elment.

Azóta Babicsek Bernát édesanyja arról nyilatkozott, hogy nem törődnek bele, hogy fiuk halála miatt nem találtak felelősnek senkit, így fellebbeztek. Erről az édesanya, Babicsek Márta a televízióban is beszélt májusban, most a Blikknek számolt be arról, jelenleg hol áll az eljárás:

„egyre inkább bebizonyosodik az, amit én eddig is gondoltam, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni. A járőr ugyanis csak pár percet tartózkodott kinn, amelynek során a ház három oldalát nézte meg, a negyediket – ahol a kémény volt – nem, pedig akkor láthatta volna, hogy nem onnan árad a füst, hanem a másik oldalt lévő szellőzőből, ami bajt jelez. Azt hittem, infarktust kapok, amikor májusban megláttam a felvételeket, amelyeken ez jól látszik. Ezután döntöttünk úgy, hogy fellebbezünk. A célunk, hogy a hatóságok is elismerjék, a fiunk még élhetne.”

Babicsek Bernát édesanyja azt mondja, akármibe is kerül, be akarja bizonyítani, hogy mulasztás történt, és az újraindult nyomozás, úgy tűnik, ezt valóban igazolni is fogja. Babicsek Márta azt mondja, hiába teltek el hónapok a tragédia óta, még mindig elsírja magát, ha a fiára gondol.

Az ügy további részletei

Babicsek Bernát halálának ügyében folyik a nyomozás: a színész szüleit újra kihallgatták

Pásztor Erzsi együtt sírt Babicsek Bernát édesanyjával

Pokorny Lia fájdalmas döntést hozott Babicsek Bernáttal kapcsolatban

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)