Andrew Lloyd Webbernek annyira nem tetszett a Macskák film, hogy utána vett egy kutyát

A musical szerzője csúnyán beszólt a film készítőinek.

2021. október 7., 15:32

Szerző:

Andrew Llyod Webber 1980-81-ben írta meg a Macskák című musicalt, és csaknem 40 évvel később hollywoodi film készült a darabból. A 2019-es alkotást bizonyos Tom Hooper rendezte, akinek előző musicaljét, a Nyomorultakat 8 Oscarra jelölték, amiből hármat meg is nyert. A Macskák film fogadtatása azonban rendkívül hűvös volt, az alkotás hatalmasat bukott, a kritikusok minden idők egyik legrosszabbjának kiáltották ki, és alig ment el rá valaki a moziba.

Most a darab szerzője, Andrew Lloyd Webber is elmondta a véleményét egyik leghíresebb művének hollywoodi adaptációjáról, és ő sem volt kíméletes. A Variety című lapnak adott interjújában így fogalmaz, azután, hogy elárulja, darabjai filmes adaptációi közül csak a Madonna főszereplésével részben Magyarországon készült Evitát szereti igazán:

„A Macskák kiakasztóan rossz volt. [A filmkészítők] egyáltalán nem értették meg, hogy miért működik ez a zene. Néztem, és csak azt gondoltam, hogy „Ó Istenem, ezt ne”. Ez volt életem bő 70 éve alatt az első alkalom, hogy fogtam magam és vettem egy kutyát. Szóval az egyetlen jó dolog, ami ebből kijött, hogy most van egy havannai kiskutyám. [Amikor repülőre kellett szállnom,] írtam [a légitársaságnak], hogy mindig mellettem kell lennie, mert érzelmileg sérültem, és velem kell lennie a terápiás kutyámnak. A légitársaság visszaírt és azt kérdezték, hogy „tudja bizonyítani, hogy valóban szüksége van rá?” És én azt mondtam, hogy „igen, nézzék csak meg, hogy mit művelt Hollywood a Macskák című musicalemmel”. Erre visszajött a jóváhagyás azzal a megjegyzéssel, hogy „orvosi igazolás nem szükséges”.”

Íme egy kép a kutyáról, Mojitónak hívják.

(Kiemelt kép: Andrew Lloyd Webber Instagramja)