Megtépték A nagy Ő sztárját Balin, Virág kórházba került

Péntek-Gyulai Virág egy realityszereplő, aki A nagy Ő két évadában is szerepelt. Most egzotikus és igen veszélyes támadás áldozata lett Indonéziában.

2024. május 28., 09:30

Szerző:

A nagy Ő sztárja, Péntek-Gyulai Virág elég ijesztő támadásról számolt be: nekiesett egy majom Balin, megtépte, meg is harapta. Alább találhatók az elrettentő hatású sztori részletei.

A nagy Ő-ben még kígyóbűvölő volt

Ha ön nem emlékezne már Péntek-Gyulai Virágra A nagy Ő-ből, akkor elevenítsük fel a szereplését mondjuk a következő jelenettel, ha már ebben is szóba kerül egy veszélyes egzotikus állat, a kígyó. A realityjátékos itt már másodszor volt benne a társkeresős vetélkedőbe, éppen rúdtánccal és kígyómozgással próbálja elbűvölni Jákob Zoltán milliárdost.

Péntek-Gyulai Virág most egy szépségverseny miatt utazott Balira, ahol Erdélyt képviselte. Egy majomrezervátumra is elvitték, itt történt a támadás.

„Egyik nap elmentünk egy majomrezervátumba is, ahol megharapott egy majom. Még a hajamat is megtépte. Sikítottam, és futottam”

– meséli a minden bizonnyal borzasztó élményről Péntek-Gyulai Virág a Ripost című kiadványban. Azt mondja, ezt leszámítva élvezte a szépségversenyt, de a majomtámadásból mégiscsak nagyobb komplikáció lett, hiszen el kellett mennie orvoshoz oltásért:

„Elég ijesztő volt, amikor megharapott, mert amilyen pici, olyan erős. Rohannom kellett veszettség elleni oltásért, mert ott nem nagyon kezeltek le vagy foglalkoztak ezzel.”

A majomharapás nagyon veszélyes is lehet

Bár rengeteg helyen, akár Gibraltáron is szokásos a majmokat simogatni, igazából nem túl bölcs dolog ezeket a kedvesnek tűnő, de mégiscsak vad állatokat az embernek közel engedni magához. Általában nem simizést szeretnének ők ugyanis, hanem ételt, azt pedig meg fogják próbálni elvenni még akkor is, ha esetleg egy kicsit küzdeni kell érte. A veszettség sem tréfa, de a majomharapás még annál is rosszabb kórokozót vihet be az ember szervezetébe, így Péntek-Gyulai Virág szerencsésnek mondhatja magát, ha megúszta a fertőzést.

Egy hongkongi férfit idén februárban például egy helyi tájparkban harapta meg egy majom, írja a Frisshírek.hu. Egy hónappal a harapás után került kórházba lázzal és zavart tudattal, kritikus állapotban. Az orvosok szerint a herpesvirus simiae, más néven B-vírus fertőzhette meg, amely a makákók vizeletében, székletében és nyálában fordul elő. A B-vírus által okozott betegség ugyan rendkívül ritka, a halálozási aránya viszont kezelés nélkül 70 százalék, és a halált többnyire a központi idegrendszer gyulladása okozza. A kevésbé súlyos esetek influenzaszerű tüneteket produkálhatnak, mint például láz, fejfájás, kimerültség, izomfájdalom és légszomj.

(Kiemelt kép: TV2/A nagy Ő)