A legjobb filmek augusztus 20-ra

Ezekért a filmekért érdemes ma leülni a képernyő elé.

2021. augusztus 20., 12:44

Szerző:

Bohém rapszódia

TV2, 22:00 

A Bohém rapszódia című, Oscar-díjas film a világhírű Queen együttes és frontembere, Freddie Mercury életét mutatja be. 1970-ben még reptéri csomagrakodóként dolgozott az akkor teljesen ismeretlen Farrokh Bulsara, majd egy koncerten találkozik későbbi együttese tagjaival. Ezt követően teljesen megváltozik az élete, Freddie Mercury néven szakmai és magánéleti válságokon keresztül meghódítja a világot elképesztő hangjával és színpadi jelenlétével. A főszerepet játszó Rami Malek Oscar-díjat nyert ezért az alakításáért.

Csillag születik   

RTL2, 21:00

Egy valaha sikeres, de súlyos alkoholproblémákkal küzdő zenész egyre inkább csúszik a süllyesztőbe. Ekkor egy bárban találkozik egy ismeretlen, de annál tehetségesebb énekesnővel. A közös munka folyamán természetesen beleszeret a lányba, felcsillan a remény, hogy sikerül megtalálni a kiutat az alkoholizmusból, de minél sikeresebb szakmai téren a lány, annál távolabb kerülnek egymástól a magánéletben. A 2018-ban több Oscar-díjra jelölt film Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével a fülbemászó daloknak köszönhetően egyből a közönség egyik kedvencévé vált.

Üvegtigris

Super TV2, 21:00

A hat jó barát, Lali, Gaben, Cingár, Csoki, Róka és Sanyi másfél órán át zúdítja ránk a jobbnál jobb poénokat. Egyik nagyobb baklövéseket csinál, mint a másik. Egy félreértés miatt Lali eladja a „vasat” amit Róka nála pakolt le, azonban Rókától követelik a nehézfiúk, egy napja van visszaszerezni. Csoki kitalálja a megoldást: ki kell rabolni a postát. A már klasszikusnak számító magyar film a humor szerelmeseinek kedvez, a sokszínű karaktereknek köszönhetően mindenki megtalálhatja kedvencét, nevetésből pedig nem lesz hiány.

Kellékfeleség

Sony Movie Channel, 18:40

Adam Sandler rajongók figyelem, az egyik legviccesebb filmje újra a tv képernyőjén. A menő plasztikai sebész, Danny minden nőnek házasnak vallja magát, csak hogy ne kelljen megnősülnie. Persze jön egy lány, akibe annyira beleszeret, hogy érte ezt az áldozatot is meghozná, csakhogy véletlenül megtalálja a kamu karikagyűrűt Danny zsebében, akinek így magyarázkodnia kell. Azt hazudja a lánynak, hogy éppen válik, és felkéri csinos asszisztensét, hogy játssza el a kamufeleségét. A nő gyerekei azonban megkavarják a szálakat, és Danny hatalmas slamasztikába kerül.

A Pogány Madonna

Prime, 21:00

A balatoni főidény idején ellopnak a tihanyi apátság múzeumából egy értékes görög szobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktort bízzák meg a nyomozással, aki mega mellé veszi a legjobb nyomozóját, Ötvös Csöpit. A füredi vitorlásversenyhez vezetnek a nyomok, több gyilkosság történik, de a végén az erőskezű nyomozó felgöngyölíti az ügyet és leleplezi a tettest. A gyönyörű, ikonikus magyar helyszíneken játszódó film, Bujtor István és Kern András főszereplésével a balatoni nyarak nosztalgikus emlékeit idézik fel a nézőkben.

(Kiemelt kép: Shutterstock)