Az arany a cél: így értékelt a női vízilabda-válogatott

Mindent beletettek. Tizenhárom év után kikaptak az amerikaik az olimpián.

2021. július 28., 08:58

Szerző:

Beletettek apait-anyait. Így értékelt a női vízilabda-válogatott, miután legyőzte a kétszeres címvédő amerikaiakat. A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10–9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot a tokiói olimpia női vízilabdatornájának szerdai játéknapján. Ezzel 13 év után kapott ki az amerikai csapat olimpián.

Kesztehelyi Rita a mérkőzés után azt mondta: „Fantasztikus érzés, hogy sikerült egy mérkőzést a legelején nyernünk. Behúztuk az USA-t, akik eddig nem kaptak ki. Nem gól arányra mentünk, hanem meg akartuk nyerni a mérkőzést. Mindenki beletett anyait-apait. Jól védekeztünk, jó volt a csapatmunka. Akkor fog az egész valamit érni. Akkor lesz értékes, ha be tudjuk húzni a csoportmérkőzést, és a keresztjátékban meg tudjuk verni azt, aki jön. A kvalifikációs olasz mérkőzés fölé helyezném. Ha jól emlékszem utoljára Barcelonában volt az, hogy kikaptak az amerikaik. Akkora lehetőséget harcoltunk ki most, amivel élni kell”.

Magyari Aida kapus a következőket mondta a győzelem után: „Megmondom őszintén, hogy a leggyönyörűbb érzés fogott el. Nem az olimpia miatt, hanem, hogy legyőztük az amerikaikat. Igazi csapatmunka volt. Az volt a lényeg, hogy olyan gólokat lőttek a lányok, hogy az elképesztő. Ha így védekezünk, akkor szerintem nem lesz gond. Nagy önbizalmat hoz ez a győzelem, de jön még egy kínai meccs. Lépésről lépésre kell haladni, de az arany a cél”. 

(Kiemelt kép: A magyar válogatott tagjai a 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornája első fordulójában az Orosz Olimpiai Csapat ellen játszott mérkőzés előtt a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 26-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)