Kézkérés a világbajnokságon

Egy szlovák pár a budapesti atlétikai világbajnokság fogadott egymásnak örök szerelmet. 

2023. augusztus 24., 17:59

Szerző:

A 35 kilométeres gyaloglás versenyszámában egy szlovák pár emlékezetessé tette a befutót a budapesti atlétikai világbajnokságon – írta meg a Telex.  A férfiak mezőnyében Dominik Černý egyéni rekordot gyalogolva 19. lett, majd nagyjából negyven perccel később a szintén 35 kilométeren gyalogló barátnője, Haná Burzalová is megérkezett. Černý már féltérdre ereszkedve várta a célvonalon, majd megkérte Burzalová kezét, akinek egy gyűrűt is előkészített. A gyaloglónő igent mondott.

Černý később azt nyilatkozta, hogy itt Budapesten, két napja találta ki, hogy a gyaloglásuk végén tartja meg a lánykérést. Azt mondta az előző két napban elég izgatott volt. „Nem mondanám, hogy ideges voltam a lánykérésnél, inkább érzelmes. Emiatt az egész versenyt nagyon élveztem. A gyűrűt végig a nadrágomban vittem egy kis zsebben, nagyon féltem, hogy menet közben kiesik. Az értékét növeli, hogy egyéni csúcsot mentem vele” – mondta a vegyes zónában.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Eric Audras / AltoPress / PhotoAlto via AFP)

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Losonczi Dávid ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokság zárónapján.