Végrehajtást indított az Újpest ellen a NAV

Adótartozás miatt végrehajtást indított az újpesti labdarúgócsapatot fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen április végén a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága.

2023. május 3., 18:40

Szerző:

Az NB I-ben szereplő Újpest FC-t fenntartó Újpest 1885 Kft. ellen késői adóbefizetés miatt végrehajtást indított a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága – írja a G7. Mindez azért lehet fontos, mert a hasonló ügyeket a Magyar Labdarúgó Szövetség nagyon szigorúan veszi, amikor a következő évi bajnokságban való indulásra feljogosító licenc kiadásáról dönt.

Ha egy csapatnak köztartozása van, akkor könnyen előfordulhat, hogy hiába harcolta ki a bennmaradást, nem indulhat el az NB I-ben 

– írja a gazdasági portál. 

Berta Csaba, a vállalat ügyvezető igazgatója a lap megkeresésére elárulta: egy késői adóbefizetés miatt indított végrehajtást a NAV. Mostanra azonban rendezték a tartozást, és amint ennek az adminisztrációja átfut a rendszeren, törölni is fogják az eljárást. Hozzátette azonban: hogy a késői befizetés likviditási gondokat jelez. 

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.