Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.

2023. szeptember 23., 08:33

Szerző:

A Budapesti Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint a civilek és hivatásos katonák egyedülálló futótalálkozóján 11 órakor rajtol a 10 kilométeres NATO-futás a Vérmezőről, ahonnan 1924-ben először indult el a Kegyeleti Staféta az Aradi vértanúkra emlékezve.

A történelmi váltófutásra 12.40 órától kerül sor, ezen 13 fős általános és középiskolai csapatok vehetnek részt. A 13 csapattag, a 13

váltóállomás és a 13 vágta eleveníti fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseit, akiknek nevét az egyes váltóhelyek is őrzik. Pár perccel később a négy kilométeres várfutás is kezdetét veszi, emellett NATO-kiállítás, a Magyar Honvédség Toborzó bemutatója, tűzszerész bemutató és egészségügyi szűrőprogram várja az érdeklődőket.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: AFP PHOTO/Don EMMERT)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.