Túl van a műtéten Varga Barnabás

Legkorábban szerdán lesz kiengedhető Varga Barnabás, a magyar válogatott súlyos sérülést szenvedett támadója. 

2024. június 24., 15:42

Szerző:

Varga Barnabás már túl van a műtéten abban a stuttgarti kórházban, ahová a tegnap esti szörnyű esése után szállították. „Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette – idézte a csatár klubjának, az FTC-nek a honlapja a FradiMédiának nyilatkozó Pánics Gergelyt csapatorvost. 

„A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki” – fogalmazott az orvos, aki nem akarta kommentálni a stadionban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet tevékenységét. 

„Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül.”

Zacher szerint hibáztak az orvosok Varga Barnabás ütközése után

 Varga Barnabás a vasárnap esti mérkőzés 68. percében ütközött a skótok kapusával, ami után hosszú percekig ápolták a pályán, majd a stadionból az egyik helyi kórházba szállították. Többen, köztük az RTL.hu-nak nyilatkozó Zacher Gábor a pálya mellett várakozó orvosi stábot kritizálta, akik csak pár perces várakozás után mentek oda az ijesztő pózban fekvő játékoshoz. Szerinte azonnal a pályára kellett volna lépniük az ütközés után. 

„Mert itt a focista életéről van szó (…) Ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és mindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel. Igen, protokollok vannak, és esetünkben az azt diktálta volna, hogy egyből el kellett volna indulni, ahogy a pitdoktor látja, hogy az összefejelés után a játékos magatehetetlenül fekszik. Úgy gondolom, hogy óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet” – fejtette ki véleményét Zacher. 

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, szintén az orvosi stáb késlekedését kritizálta a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is. Az A csoport harmadik fordulójának mérkőzését a magyar válogatott 1-0-ra nyerte meg Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, ezzel három ponttal az A jelű négyes harmadik helyén végzett és még reménykedhet a nyolcaddöntőbe jutásban.

(Képünkön Csoboth Kevin Varga Barnabás mezét feltartva ünnepelte a válogatottban rúgott első gólját, ami a győzelmet jelentette a magyar csapat számára a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Forrás: LLUIS GENE / AFP)