Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett – véget ért az Eb-je

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak eltört az arccsontja, ezért valószínűleg órákon belül megműtik, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

2024. június 24., 07:06

Szerző:

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja” – idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést Varga Barnabás.

„Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá”.

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

Varga Barnabás sérülését később az MLSZ is megerősítette.

Mint ismert: Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

Így juthatunk tovább

Az Index cikkében összefoglalták a magyar továbbjutási esélyeket. Mint írják: a magyar válogatott továbbjutásához (Skócia legyőzése mellett) az kell, hogy a következő három forgatókönyvből legalább kettő bejöjjön:

  • Spanyolország és Olaszország se kapjon ki Albániától és Horvátországtól
  • Anglia nyerjen Szlovénia ellen
  • Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól

További részleteket itt olvashat.

(Kiemelt kép: Varga Barnabást hordágyon viszik le a sérülése után. Fotó: Mahmut Serdar Alakus / Anadolu / AFP)