Óriási magyar tehetség igazolhat a spanyol élvonalba

Az M1-nek adott nyilatkozatában Vancsa Zalán édesapja megerősítette, hogy a spanyol élvonalbeli Girona és a holland Sparta Rotterdam is érdeklődik Vancsa Zalán után. 

2024. január 16., 10:40

Szerző:

Hónapok óta napirenden van, hogy a Girona és a Sparta Rotterdam érdeklődik Vancsa Miklós fia, Zalán iránt. Az anyagi akadály nem jelent problémát, mivel mind a Girona, mind pedig a Lommel a City Football Group tulajdonában áll. Azonban az esetleges BL-szereplés gondot okozhat, mivel az UEFA szabályai szigorúan korlátozzák az azonos tulajdonosi körbe tartozó csapatok közötti játékosmozgást. A spanyol klub edzője és sportigazgatója szívesen látná az 19 éves magyar támadót a csapatukban – számolt be az M4sport.

https://m4sport.hu/labdarugas/cikk/2024/01/15/a-spanyol-elvonalban-folytathatja-vancsa-zalan

Vancsa Zalán édesapja szerint nagyon jó hír, hogy a Girona vezetőedzője érdeklődik a fia iránt, mert ha a csapat szerződteti, akkor valószínűleg rendszeres játéklehetőséget kap a spanyol élvonalban.

Mint mondja: 

 „Annak örülünk igazán, hogy a vezetőedző Zalán minden mérkőzését megnézi és nagyon tetszik neki a játéka. Ez abból a szempontból jó hír, hogy nem »az edző torkán van ledugva«, hanem ha esetleg odakerül, akkor az edző javaslatára, tehát lehetőséget is fog kapni, ami azt jelenti, hogy akár nyártól lehet egy la ligás játékosa Magyarországnak, ezt apaként rendkívül jó megélni.”

Az MTK-nál dolgozó édesapa hozzátette, a Sparta Rotterdamnál is a vezetőedző figyelt fel Vancsa Zalánra, de szó van más érdeklődőkről is. Az ugyanakkor nem valószínű, hogy most télen megtörténik a klubváltás, bármelyik csapatról is legyen szó .

Vancsa Zalán a mostani szezonban 17-szer lépett pályára a belga másodosztályban, öt gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. A Lommel szombaton – Vancsa góljának is köszönhetően –, 2 – 0-ra nyert idegenben a Club Brugge U23-as csapata ellen. A Lommel 17 forduló után a hetedik helyen áll a tabellán, melyről az első két helyezett az élvonalba kerül, a 3 – 6. helyezettek pedig rájátszást vívnak a feljutásért – írja a lap. 

(Kiemelt képünkön: A lommeli Vancsa Zalan és a bevereni Sheldon Bateau küzd a labdáért az SK Beveren és a Lommel SK közötti labdarúgó-mérkőzésen a 2023. november 12-én. Fotó: DAVID PINTENS / Belga via AFP )