Rasovszky Kristóf aranyérmes Olaszországban

A nyíltvízi úszót senki sem tudta megszorongatni a tíz kilométeres versenyen.

2023. május 20., 12:43

Szerző:

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának második állomásán, Olaszországban. Az olimpiai ezüstérmes magyar versenyző, aki két hete, a vk nyitóversenyén, Egyiptomban negyedik volt, a tíz kilométeres viadalon magabiztos győzelmet aratott. A hatkörös verseny utolsó negyedében végig az élen haladt és a hajrában sem tudták megszorongatni.

A veszprémiek kiválósága tavaly holtversenyben az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel nyerte meg a sorozatot, ma 1:47:17.6 órás remek teljesítménnyel csapott célba. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Domenico Acerenza végzett, míg a harmadik a német Oliver Klemet lett.

A verseny másik magyar versenyzője, Betlehem Dávid az ötödik helyen ért célba (1:47:23.7), maga mögé utasítva ezzel Paltrinierit. Az öt álommásból álló vk-sorozat jövő hétvégén Portugáliában folytatódik.

(Kiemelt képünk: Budakalász, 2022. június 29. Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2022. június 29-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.