Újabb vereséget szenvedett a női jégkorong-válogatott

Eddig nem túl futófényes a világbajnokságra való felkészülés a jégkorong-válogatott számára.

2022. augusztus 19., 21:25

Szerző:

A világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott újabb egygólos vereséget szenvedett a német csapattól felkészülési mérkőzésen, Füssenben.

A két együttes csütörtökön is találkozott, akkor 1-0-s német siker született. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a pénteki meccsen Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a kilencedik percben Seregély Mira találatával előnybe került, a vb-rivális németek még az első játékrészben egyenlítettek, a második húsz percben fordítani tudtak, a záró felvonásban pedig nem esett újabb gól, így a hazaiak 2-1-re nyertek.

A találkozó után - akárcsak csütörtökön - a felek a jégen maradtak, és előbb a három a három elleni játékot, majd a büntetőket gyakorolták.

A szakmai stáb hétvégén szűkíti a keretet, a nemzeti csapat hétfőn utazik Dániába, a vb pedig jövő csütörtökön rajtol. A Cortina-csapat Frederikshavnben sorrendben a németekkel, a csehekkel, a dánokkal és a svédekkel találkozik a csoportkörben. Az utolsó helyezett kiesik, a legjobb három pedig a negyeddöntőbe kerül.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Németország-Magyarország 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

(Kiemelt kép: Jégkorongszövetség)