U21-es férfi kézi-vb: nyolc góllal győztünk Argentína ellen

Győzelemmel kezdte a szereplést a Sótonyi László irányította magyar válogatott az U21-es férfi kézilabda-világbjanokságon. Argentína ellen 30-22-re nyertek.

2023. június 20., 17:29

Szerző:

Pontatlan kezdés után gyorsan átvette a mérkőzés irányítását a magyar csapat. Bár az első félidőben még nem sikerült jelentős előnyt szerezni, a szünet után egyre magabiztosabbá váltak: tizenhét gólt lőttek és mindössze tizet kaptak. Palasics Kristóf kilencet, míg Mikler Krisztián hármat védett. Így nyolc góllal, 30-22-re legyőzték az argentin csapatot kézilabdában – írja a Nemzeti Sport.

A magyar keretben a felnőttválogatottban is bemutatkozó játékosok is szerepeltek, ahogy NB I-es élcsapatokban pallérozódó sportolók is. Sótonyi László csapatában így Palasics Kristóf, Imre Bence, Krakovszki Zsolt, Krakovszki Bence, Fazekas Gergő és Ilic Zoran benne volt.

A magyar csapat gólszerzői: Krakovszki B. 5, Imre B. 4, Sztraka, Papp T., Sisa, Karai, 3-3, Krakovszki Zs., Ónodi-Jánoskuti, Fazekas G. 2-2, Ilic, Lukács P., Ludmán 1-1.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Pixabay.)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.