Ítéletidő miatt törölték a hétvégi olasz Forma-1-es futamot

Elmarad a Forma-1 hétvégi imolai futama az Olaszországot sújtó extrém esőzések és árvizek miatt.

2023. május 17., 16:17

Szerző:

Elmarad a Forma-1 hétvégi imolai futama az Olaszország Emilia-Romagna tartományát sújtó extrém esőzések és árvizek miatt – írja a La Gazetta dello Sport. A Dalily Mail Tweetjéből látható, mekkora a baj:

 

A szervezők döntésének oka, hogy tehermentesítsék a szélsőséges időjárással terhelt Emilia-Romagna tartományt, ahol egész városok kerültek víz alá, valamint a mentést végző szolgálatokat is. Antonio Sticchi, a FIA alelnöke a döntés bejelentése után azt mondta, hogy a futamot valószínűleg majd csak 2026-ban pótolják be, miután a jelenlegi szerződés lejár.

(Kiemelt képünk: Elárasztott autók Cesena egyik utcáján 2023. május 17-én, miután a heves esőzések súlyos áradásokat okoztak Közép-Olaszországban. Számos városban leállították a vonatokat és bezárták az iskolákat, az embereket pedig arra kérték, hogy hagyják el otthonaik földszintjét és ne menjenek ki a szabadba, és az észak-olaszországi Emilia Romagna régióban öt ember meghalt az áradások következtében.
Alessandro SERRANO / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.