Taroltak a magyar úszók Korfun

Minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki szereplését produkálta a magyar junior nyíltvízi válogatott Korfun: a hét érem, közte négy arany abszolút rekord a sportág történetében, és a csapatversenyben is első lett az együttes.

2023. október 1., 17:47

Szerző:

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint győzött az 5 kilométeres váltó Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Hambardzumyan Arshak, Kovács-Seres Hunor összeállításban a nyílt kategóriában. A 14-15 évesek között (5 km) Kárpáti Máté, a 16-17 évesek mezőnyében (7,5 km) Abonyi-Tóth Glenda, valamint a junioroknál (U19) 10 kilométeren Fábián Bettina, ahol Szimcsák Mira harmadik lett. 

Második lett a 14-15 éves lányok mezőnyében 5 kilométeren Nagy Napsugár és a 16-17 évesek között 7,5 kilométeren Kovács-Seres Hunor. 

A magyar delegációnak hét dobogós helyezése - két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal – már volt, 2019-ben Racicében, és négy elsősége is (2021-ben, Párizsban), de hét érem, közte négy arany most először.

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.