Az AC Milanhoz hasonlította a Ferencváros magabiztos játékát az ellenfél edzője

Az írek edzője az AC Milanhoz hasonlította a Ferencvárost.

2022. augusztus 19., 10:59

Szerző:

A Ferencváros 4-0-ra verte a Shamrock Rovers csapatát csütörtök este, amivel sokkal közelebb kerültek az Európa-ligához. A két vezető edző izgalmas értékelést tartott a meccs után, a legmeglepőbb dolgot az írek mestere mondta: az AC Milanhoz hasonlította a Ferencvárost.

Hízelgő szavak az ellenféltől

Stehpen Bradley komoly elismeréssel nyilatkozott a Ferencváros játékáról. „A Ferencváros nagyszerűen futballozott és könyörtelenül megbüntette a hibáinkat, hatalmas minőségbeli különbség volt a két csapat között, főleg a támadásokban. A mi szempontunkból a lehető legrosszabb periódusokban kaptuk a gólokat, különösen igaz ez a harmadik találatra, amely közvetlenül a szünet után érkezett. Megbeszéltünk valamit a félidőben, volt egy tervünk a második játékrészre, ez azonban gyakorlatilag 2-3 perc alatt szertefoszlott.”

Az Index megkérdezte Bradleyt, hogy melyik európai csapathoz tudná hasonlítani a Ferencvárost.


„Az AC Milan jut eszembe először a riválisunkról, tőlük láttam hasonlóan jó és gyors támadásépítéseket.”

A Fradi mestere, Sztanyiszlac Csercseszov ugyan a magabiztos játék ellenére mintha feldúlt lett volna, de a lefújás után úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem izgult, néha azonban nem azt láttam a csapattól, amit megbeszéltek, s mivel 15 ezer embert nehezen lehet túlkiabálni, kénytelen volt ordítani. Azzal viszont elégedett volt, hogy Ferencváros sok párharcot nyert meg és a meccs nagy részében dominált, véleménye szerint az ilyen játékra lehet alapozni a jövőben. A találkozó kielemzését követően augusztus 20-án pihenhet a csapat, de utána novemberig kemény, koncetrált munka következik majd.

Ryan Mmaee két kapufája és kihagyott ziccerei is szóba kerültek. Egymaga eldönthette volna a párharcot, mégis sokat hibázott. Csercseszov türelmes: a játékos hosszú kihagyás után tért vissza , és egyelőre a saját érdekében nem is kapott 60 percnél hosszabb játékidőt. A mester látta, hogy a játékost is zavarják a hibák, de bízik a csapatban - ha nem Ryan, akor más lövi a gólokat. A játékos keményen dolgozik az edzéseken és a meccseken, ennek hamarosan meglesz az eredménye.

A Slovan elleni, idegenbeli 4-0-es győzelemmel kapcsolatban lakonikusan annyit mondott: nem volt rossz. A Shamrockkal szemben aratott győzelmet sem kommentálta sokkal terjengősebben. "...Egy edzőnek objektívnak kell maradnia, az eredménytől és attól függetlenül, hogy éppen jól, vagy rosszul játszott a csapata. Egyébként is két meccsből áll a párharc, egyelőre csak a munka felét végeztük el. A célunk, hogy az Európa-liga csoportkörébe jussunk, de nehogy azt higgye bárki, hogy a riválisunk feladta volna a küzdelmet. Kőkemény meccs vár ránk Dublinban, amelyen az első perctől az utolsóig ugyanígy kell koncentrálnunk, csakis akkor lehetünk sikeresek.”

Pászka Lóránd, aki kezdőként kapott lehetőséget a találkozón, örült annak, hogy sikerült magabiztos győzelmet aratni hazai pályán. Most a visszavágóra kell koncentrálni, mert a Fradi akkor kerül be az Európa-ligába. Pászka szerint ugyanilyen agresszívan és ugyanilyen alázattal kell játszani a jövő heti meccsen is, és akkor borítékolható a továbbjutás.

A párharc második meccsét augusztus 25-én, csütörtökön 21:00 órától rendezik Dublinban. A győztes az Európa-liga csoportkörébe jut, a vesztes a Konferencia-liga főtábláján kap helyet.

(Kép: A ferencvárosi Ryan Mmaee (j2) és Andrew Lyons, az ír csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros - Shamrock Rovers mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)