Szoboszlaiék fájó vereséget szenvedtek otthon

A Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig meglepetésre simán, 3-0-ra kikapott otthon a Mainztól a német labdarúgó Bundesliga 26. fordulójának szombati játéknapján.

2023. április 1., 19:20

Szerző:

A lipcsei együttesnek ez a második hazai veresége volt a német élvonal mostani kiírásában, a Mainz ugyanakkor már hét forduló óta veretlen.

A Bajnokok Ligája-indulásra hajtó Leipzig egyik közvetlen riválisa, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg szintén pontokat veszített, mivel hazai pályán 1-1-et játszott a Hertha BSC-vel. A magyar válogatott futballista ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

A sérült Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin ugyancsak saját stadionjában szerepelt és magabiztos, 3-0-s sikert aratott a Stuttgart felett.

Továbbra is remek formában van az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Ferencvárost búcsúztató Bayer Leverkusen, amely a Schalke 04 vendégeként diadalmaskodott 3-0-ra és ezzel sorozatban a negyedik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot, amivel egyre közelebb kerül a nemzetközi szerepléshez.        

A gelsenkircheni mérkőzést egy tragédia árnyékolta be: a hajrá perceiben a lelátón egy néző rosszul lett, s hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, elhunyt.

(Fotó: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.